ΤΟ Salamis Every Day Απελευθέρωση των Ελλήνων Στρατιωτικών Αμέσως .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Τουρκία: Παραδώστε μας τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς για να έχουν «δίκαιη δίκη» οι δύο Έλληνες


EUROKINISSI
Ευθέως συνδέει η Άγκυρα, με επίσημη επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στον Έβρο.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των «Νέων», η Τουρκία ζητεί από την Ελλάδα πρώτα να εκδώσει τους Τούρκους αξιωματικούς προκειμένου οι Έλληνες στρατιωτικοί όχι να απελευθερωθούν, αλλά να έχουν «δίκαιη δίκη».
Σύμφωνα με «Τα Νέα», αποστολέας της επιστολής είναι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Αχμέτ Μπεράτ Τσονκάρ, με ημερομηνία 31 Μαΐου. Ο Tούρκος αξιωματούχος κατηγορεί τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι συμπεριφέρονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά στις υποθέσεις των δύο Ελλήνων και των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, τους οποίους μάλιστα αποκαλεί «δολοφόνους» και «εγκληματίες», και αποδοκιμάζει την έκδοση ψηφίσματος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέρ της επιστροφής των Ελλήνων αλλά όχι υπέρ της έκδοσης των Τούρκων. Επίσης, κατηγορεί την ελληνική Δικαιοσύνη για υποκρισία, ενώ στοχοποιεί την Ελληνίδα ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή διότι στην πρόσφατη Εαρινή Συνάντηση της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής των κρατών-μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στη Βαρσοβία, στις 28 Μαΐου, έθεσε στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ το θέμα της απελευθέρωσης του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη. 
«Θα ήθελα να καταλήξω πως οι τουρκικές αρχές και η τουρκική κοινωνία αναμένουν την έκδοση των οκτώ δολοφόνων άμεσα, και σας διαβεβαιώνουμε πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται θα έχουν μια δίκαιη δίκη στην Τουρκία. Περιμένουμε το Ευρωκοινοβούλιο να προσεγγίσει το θέμα αντικειμενικά και χωρίς υποστήριξη προς κράτος- μέλος της ΕΕ» καταλήγει η επιστολή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: