ΤΟ Salamis Every Day Απελευθέρωση των Ελλήνων Στρατιωτικών Αμέσως .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Η μάχη για τις συντάξεις: Ραντεβού κυβέρνησης και θεσμών στις 12 Ιουλίου

SOOC
Ραντεβού στις 12 Ιουλίου δίνουν κυβέρνηση και Θεσμοί προκειμένου κατά την τελευταία πριν τις θερινές διακοπές συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης να συζητηθούν όλα τα θέματα που άνοιξαν το τελευταίο διάστημα.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η ένταση που επιχειρεί να δημιουργήσει στο εσωτερικό της χώρας η αξιωματική αντιπολίτευση για το θέμα της αναστολής των περικοπών των συντάξεων δεν έχει καμία σχέση με το κλίμα που υπάρχει στις συζητήσεις με τους Θεσμούς.
Χαρακτηριστικά κυβερνητική πηγή έλεγε στη HuffPost Greece ότι με τους δανειστές συζητάμε όλα τα ενδεχόμενα και εξετάζουμε τα περιθώρια προκειμένου με την υπεραπόδοση των στόχων να υπάρξουν στοχευμένες δημοσιονομικές παρεμβάσεις. «Δεν υπάρχει κανένα θέμα μονομερών ενεργειών από την Ελληνική πλευρά» αναφέρει αρμόδιος αξιωματούχος ο οποίος μετέχει στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς και προσθέτει «έχει δημιουργηθεί σχέση εμπιστοσύνης με τους δανειστές και πάνω σε αυτή τη σχέση συζητάμε για το ποιες αλλαγές μπορούν να γίνουν το επόμενο διάστημα».
Η μάχη για τις συντάξεις
Σε αυτό το πλαίσιο στην κυβέρνηση επιμένουν ότι οι δηλώσεις Μοσκοβισί δεν είναι «προσωπική τοποθέτηση του Ευρωπαίου εταίρου», όπως λένε και μάλιστα σημειώνουν ότι «την ίδια άποψη έχει και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκερ». Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ελληνική πλευρά, το θετικό κλίμα το οποίο έχει δημιουργηθεί για την Ελληνική υπόθεση και το ενδεχόμενο να υπάρξουν θετικές παρεμβάσεις στους δημοσιονομικούς στόχους θα επιβεβαιωθεί και κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 12 Ιουλίου. 
Εκεί άλλωστε οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να διαμορφώσουν το τελικό κείμενο για τις μετα-μνημονιακές δεσμεύσεις τις οποίες θα αναλάβει η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα θα οριστικοποιηθεί ο «οδικός χάρτης» για την εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί για τις παρεμβάσεις σχετικά με το χρέος.
Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση στη συνεδρίαση της 12ης Ιουλίου θα έχει καλύτερη εικόνα και τα περιθώρια αλλαγών στα μέτρα που έχουν ήδη συμφωνηθεί να εφαρμοστούν μετά το τέλος του τρίτου Μνημονίου.
Ειδικά για την κατάργηση του νόμου για την περικοπή των συντάξεων από 1/1/2019 ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχει σαφέστερη εικόνα για τη θέση που θα πάρουν οι υπόλοιποι  υπουργοί Οικονομικών.
Σε αυτή τη συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της αναβολής των αυξήσεων ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, χωρίς όμως να αναμένονται αρνητικές εκπλήξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: