ΤΟ Salamis Every Day Απελευθέρωση των Ελλήνων Στρατιωτικών Αμέσως .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Το δράμα πίσω από τη viral φωτογραφία με το σπαρακτικό κλάμα ενός παιδιού


JOHN MOORE VIA GETTY IMAGES
Είναι μόλις δύο ετών και κλαίει σπαρακτικά όταν οι αμερικανικές αρχές καλούν και κάνουν έλεγχο στη μητέρα της. Οι δυο τους κατάγονται από την Ονδούρα και μετά από ημέρες ταξιδιού έχουν φτάσει στα αμερικανικά σύνορα. 
Δεν είναι το πρώτο παιδί που κινδυνεύει να το χωρίσουν από τη μαμά του.
Σχεδόν 2.000 είναι εκείνα τα οποία χωρίστηκαν από τους γονείς τους εδώ και έξι εβδομάδες.
Πρόκειται για μία απάνθρωπη πολιτική η οποία έχει υιοθετηθεί από το αμερικανικό κράτος θυμίζοντας μαύρες σελίδες της ιστορίας. 
«Τράβηξα μερικές μόνο φωτογραφίες. Συγκινήθηκα αμέσως», λέει στην HuffPost ο βραβευμένος με Πούλιτζερ φωτογράφος, John Moore ενώ συμπληρώνει πως είναι άγνωστο τι απέγιναν μάνα και κόρη.
«Επιβιβάστηκαν σε ένα βαν μαζί με άλλους και κατευθύνθηκαν σε κάποιο κέντρο κράτησης» εξηγεί. Ωστόσο, ο ίδιος είχε καταφέρει να μιλήσει για λίγο με την μητέρα η οποία του είπε «είμαστε εξουθενωμένες. Ταξιδεύαμε πάνω από ένα μήνα». 
JOHN MOORE VIA GETTY IMAGES

Ο αριθμός των μεταναστών από την Ονδούρα που συλλαμβάνεται από την περιπολία των συνόρων έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς αποτελεί η δεύτερη φτωχότερη χώρα στην Κεντρική Αμερική και εξακολουθεί να ταλανίζεται από βία και πολιτική αστάθεια.
Ο Moore διασαφηνίζει ότι οι περισσότεροι που φωτογραφήθηκαν στα σύνορα τη τελευταία εβδομάδα είναι αιτούντες κάποιου ασύλου από την κεντρική Αμερική καθώς εγκατέλειψαν τη χώρα τους λόγω του φόβου για τη βία ή ακόμα και το θάνατο.
Η κυβέρνηση Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι είχε χωρίσει  σε μια περίοδο έξι εβδομάδων που άρχισε στις 19 Απριλίου σχεδόν 2.000 παιδιά από τους γονείς τους ή τους κηδεμόνες τους που κατηγορήθηκαν ότι διέσχισαν παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι διαχωρισμοί αποτελούν μέρος της νέας πολιτικής μηδενικής ανοχής της κυβέρνησης  για την παράνομη διέλευση των συνόρων. 

**Το κείμενο έχει αποδοθεί στα ελληνικά από την αμερικανική έκδοση της HuffPost.

Δεν υπάρχουν σχόλια: