ΤΟ Salamis Every Day Απελευθέρωση των Ελλήνων Στρατιωτικών Αμέσως .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Μαθηματικοί υποστηρίζουν ότι βρήκαν τη λύση στο πρόβλημα «πώς πιάνεις ένα πέναλτι»

26 ΜΑΪ́ 20

Έναν μαθηματικό τύπο βάσει του οποίου ο τερματοφύλακας μπορεί να αυξήσει τις 
πιθανότητες να μπλοκάρει ένα πέναλτι ανακάλυψαν Ολλανδοί μαθηματικοί.

Σύμφωνα με τους ίδιους οι παράγοντες που κρίνουν αν ένας γκολκίπερ ...
θα πιάσει το πέναλτι είναι η ταχύτητά του ίδιου, η θέση του και ο στόχος που βάζει ο εκτελεστής.

Η εξίσωση λαμβάνει υπόψη την ταχύτητα του τερματοφύλακα (VGK), το σημείο στο οποίο η μπάλα θα περάσει τη γραμμή (ΧΒ) και την αρχική θέση του τερματοφύλακα (XGK).

Όλα αυτά διαιρούνται από το χρόνο που μεσολαβεί μέχρι να κλωτσήσει τη μπάλα ο εκπαιδευτής (TTCPT) και την περίοδο που η μπάλα «ταξιδεύει» μέχρι το τέρμα (TTCB).






Οι Ολλανδοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι με την εξίσωση που προτείνουν, οι τερματοφύλακας θα μπορούν να χρονομετρούν τέλεια τη βουτειά τους, καθώς αυτό αποτελεί για τους ίδιους το σημείο κλειδί για να πιάσει κάποιος ένα πέναλτι.

Σύμφωνα με έρευνες ο μέσος τερματοφύλακας χρειάζεται περίπου 6 δέκατα του δευτερολέπτου για να τεντωθεί και ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο για να εκτείνει και το χέρι του.

Αυτό που σημειώνουν οι Ολλανδοί μαθηματικοί είναι πόσο σημαντικό είναι για τους τερματοφύλακες να παρακολουθούν τις κινήσεις του εκτελεστή πριν να χτυπήσει τη μπάλα.

«Αν έχουμε δίκιο, τότε οι τερματοφύλακες θα γνωρίζουν τι πρέπει να παρατηρούν προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητές τους» δηλώνει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Σε κάθε περίπτωση όλα θα εξαρτώνται από το πόσο γρήγορος είναι ένας τερματοφύλακας, προσθέτει ο ίδιος καλώντας τους γκολκίπερ να προπονούνται στην ευελιξία και την έκρηξη.

Κατά τον ίδιο οι προπονήσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν εκτελέσεις από διαφορετικές αποστάσεις και με διαφορετικές ταχύτητες της μπάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: