ΤΟ Salamis Every Day Απελευθέρωση των Ελλήνων Στρατιωτικών Αμέσως .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

«Βατερλό» για το Μαξίμου το Σκοπιανό: Η δημοσκοπική καθίζηση, η απαξίωση του Συλλαλητήριου και η κατάρρευση των ΑΝΕΛ

31 ΙΑΝ 2018

Μέρα την ημέρα γίνεται ολοένα πιο φανερό ότι το Σκοπιανό μετατρέπεται σε εφιαλτικό μπούμερανγκ για το κυβερνητικό 
Στρατόπεδο, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου αλλιώς τα είχε σχεδιάσει και αλλιώς εξελίσσεται τελικά η όλη υπόθεση των Σκοπίων.

Ο Αλέξης Τσίπρας έπεσε την παγίδα που ο ίδιος προσπάθησε να στήσει καθώς, όπως φάνηκε και από τα στοιχεία της δημοσκόπησης της PULSE, υποτίμησε ένα θέμα το οποίο αξιολογείται ως σημαντικό από το 72% των πολιτών, απαξίωσε τα συλλαλητήρια (όπως αυτό της Θεσσαλονίκης στο οποίο μετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες), την ίδια μάλιστα στιγμή που η διοργάνωσή τους θεωρείται θετική από το 65% του συνόλου των πολιτών, αλλά και το 57% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.
«Επιπλέον, το Μαξίμου δέχεται ασμένως τη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας, ενώ 6 στους 10 πολίτες (59%) διαφωνούν ριζικά, ανάμεσα στους οποίους είναι και οι μισοί σχεδόν (46%) ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ», όπως αναφέρει στην ανάλυση των αποτελεσμάτων και η ΝΔ.
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ προηγείται με 32% έναντι 21% του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα:
-ΝΔ: 32% -ΣΥΡΙΖΑ: 21%
-Κίνημα Αλλαγής 9%,
-Χρυσή Αυγή 8,5%,
-ΚΚΕ 5,5%,
-Ανεξάρτητοι Έλληνες 2%
-Ένωση Κεντρώων 2%
-Λαϊκή Ενότητα 1%
-ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%
-Πλεύση Ελευθερίας 1%
-Ελληνική Λύση (Βελόπουλος) 1%


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε μία ακόμα έρευνα κοινής γνώμης αδυνατούν να συγκεντρώσουν το «3%», κάτι που πιθανόν να εξηγεί και το «κλείσιμο» του ματιού τους στο ενδεχόμενο αποχώρησης από την κυβέρνηση, όπως άφησε να εννοηθεί ο Παναγιώτης Σγουρίδης.
Μετά από σχεδόν έναν μήνα που οι διαπραγματεύσεις με τη γειτονική μας χώρα βρίσκονται στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας η κυβέρνηση δείχνει πλέον να κατεβάζει τον πήχη, υιοθετώντας σαφώς ηπιότερους τόνους στη ρητορική της.
Καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο όγκος του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, ο οποίος ξάφνιασε τα στελέχη του Μαξίμου.
Την ίδια ώρα η νέα διαμαρτυρία της ερχόμενης Κυριακής, αυτή τη φορά στο κέντρο της Αθήνας, έχει μπει στο μικροσκόπιο των κυβερνητικών σχεδιασμών, με τα μηνύματα παράλληλα που φτάνουν από τις έρευνες κοινής γνώμης, να μην είναι διόλου ενθαρρυντικά για τον κ.Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: