ΤΟ Salamis Every Day Απελευθέρωση των Ελλήνων Στρατιωτικών Αμέσως .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Συνεχίζεται η κόντρα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ

29 ΑΠΡ 2017


Καλά κρατεί η κόντρα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, μία εβδομάδα μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΠΕ του κόμματος στο Caravel το προηγούμενο Σάββατο. Τα ‘στρατόπεδα’ έχουν συγκροτηθεί και έχουν ήδη λάβει θέσημάχης.  - See more at: http://www.matrix24.gr/2017/04/sinechizete-i-kontra-sto-esoteriko-tou-pasok/#sthash.7LNJXLJu.dpuf
«Το έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και, συνακόλουθα, η κατάργηση της Κεντρικής Επιτροπής και του γραμματέατης 

δεν είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αλλά καταστατική κίνηση που δίνειδιέξοδο», δήλωσε χθες, με συνέντευξή της στα «Νέα» η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. «Ο κόσμος έχει αλλεργία στις εσωκομματικέςδιενέξεις, και με το δίκιο του», είπε, σημειώνοντας ότι η αντίδραση του κόσμουσε τέτοια φαινόμενα στη σημερινή συγκυρία είναι «εδώ ο κόσμος χάνεται,βαρκούλες αρμενίζουν».

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την απόφασή της γιαέκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, η ίδια έκανε λόγο για μία πρωτοβουλία που δεν διχάζει και για μια επιλογή πολιτική, θεσμική, καταστατική, που δίνει διέξοδοκαι ξεκαθαρίζει τους όρους λειτουργίας του κόμματος και το πολιτικό πλαίσιο βάσει του οποίου κινούμαστε. «Δεν είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών, απλά δεν επιτρέπουμε να επιστρέψουν στον χώρο ξεπερασμένες λογικές του χθες. Η θετική ανταπόκριση του κόσμου σε αυτή την κίνηση επιβεβαιώνει την ορθότητά της. Όχι μόνο δεν φεύγουν, αλλά αντίθετα πεισμώνουν και στηρίζουν με πάθος», συνέχισε.

Την ίδια ώρα, με συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης,που είδε τις αρμοδιότητές του να μεταβιβάζονται εν μία νυκτί και με απόφαση της προέδρου στον Βασίλη Κεγκέρογλου ο οποίος και εχρίσθη Συντονιστής της ΚΟΕΣ του εκτάκτου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, επιμένει να μιλά για την ανάγκη δημοκρατίας στοεσωτερικό του κόμματος.

«Κατηγορούμαι επειδή θέλωοι πολιτικές αποφάσεις να λαμβάνονται στα εκλεγμένα όργανα και όχι σε εξωθεσμικές παρασυναγωγές. Αυτό είναι το "έγκλημά" μου και αποδέχομαιτην κατηγορία, γιατί η τήρηση της εσωκομματικής δημοκρατίας και τωνκαταστατικών αρχών ενός κόμματος επαφίεται στον πατριωτισμό των μελών του», είπε, παραπέμποντας ουσιαστικά στη σχετική διατύπωση του Συντάγματος.

Αντικρούονταςτις κατηγορίες περί υπονόμευσης, θύμισε ποιοι έμειναν στο κόμμα στα δύσκολα υπηρετώντας αρχές και αξίες, ενώ κατέστησε σαφές ότι περιμένει τη σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, προκειμένου να επικυρωθεί εκεί η απόφαση της προέδρουγια τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο και τη συγκρότηση της ΚΟΕΣ. «Nα τεθούν όλες οι προτάσεις σε ψηφοφορία, με την ελπίδα αυτή τη φορά το Προεδρείο να μην έχει μαντικές ικανότητες ως προς την έκβασή της και να προβεί σε καταμέτρηση για ναπροκύψει η πλειοψηφούσα και η μειοψηφούσα άποψη», σημείωσε με νόημα…  Ο κ.Ξεκαλάκης χαρακτήρισε ‘λάθος’ τις αποφάσεις της Προέδρου, δίνοντας και το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει στο εξής.

«Όλοι εμείς, που πιστεύουμε σε ένακόμμα αρχών και αξιών, δεν πτοούμαστε και συνεχίζουμε να παλεύουμε για τα πιστεύω και τα ιδανικά μας», είπε.










matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: