ΤΟ Salamis Every Day Απελευθέρωση των Ελλήνων Στρατιωτικών Αμέσως .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΕΔΩ ΕΘΑΨΑΝ ΣΤΟΝ ΤΡΑΓΩΔΟ ΣΟΦΟΚΛΗ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ…

ΕΔΩ ΕΘΑΨΑΝ ΣΤΟΝ ΤΡΑΓΩΔΟ ΣΟΦΟΚΛΗ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ…


Πολλοί δεν το γνωρίζουν όμως σα βόρεια των Αχαρνών, πάνω από την πλατεία της Βαρυμπόμπης υπάρχει ο επονομαζόμενος «Τύμβος του Σοφοκλή».
Ο συγκεκριμένος τύμβος είχε ανασκαφεί το 1888 και πρόσφατα κηρύχθηκε αρχαιολογικός χώρος από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Από πολλούς ερευνητές θεωρείται ο τάφος του Σοφοκλέους. Η θεωρία περί της ταφής του εκεί βασίζεται στις μαρτυρίες του ανώνυμου βιογράφου του, ο οποίος δίνει κάποια στοιχεία που οδηγούν σε αυτήν. Σύμφωνα με τον βιογράφο, οι Σπαρτιάτες μετά τον θάνατο του Σοφοκλέους, οι οποίοι κατείχαν τη Δεκέλεια, έδωσαν άδεια να ταφεί στην περιοχή ο Σοφοκλής, καθώς εκεί ήταν ο οικογενειακός του τάφος.
Την άδεια την είχε δώσει ο Λύσανδρος μετά από παράκληση των Αθηναίων και ο βιογράφος του Σοφοκλή λέει ότι ο τάφος βρισκόταν 11 στάδια από το τείχος, απόσταση στην οποία είναι ο τύμβος που έχει βρεθεί.
Οι μελλοντικές ανασκαφές θα δείξουν τι ισχύει πραγματικά, όμως τα στοιχεία μέχρις στιγμής είναι υπέρ της θεωρίας αυτής που σας αναλύσαμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: