ΤΟ Salamis Every Day Απελευθέρωση των Ελλήνων Στρατιωτικών Αμέσως .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

#LIVE: Με υποχώρηση στα ενεργειακά και ερωτηματικά στα εργασιακά η «τεχνική συμφωνία»

Live Blogging (αυτόματη ανανέωση)
Τελευταία ενημέρωση : 2017/03/31 08:17
είδος από :
  Συνάντηση Aλ. Τσίπρα με τον γενικό διευθυντή του ILO
Με τον γενικό διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) των Ηνωμένων Εθνών, Γκάι Ράιντερ, θα συναντηθεί σήμερα Παρασκευή, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 14:30 στο Μέγαρο Μαξίμου.
  Μαξίμου κατά Στουρνάρα για ασφαλιστικό

Την αντίδραση της κυβέρνησης επέσυρε η νέα παρέμβαση του Γιάννη Στουρνάρα, αυτή τη φορά με αφορμή το ασφαλιστικό, όπου επανέλαβε το μήνυμά του για άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εφαρμογή του προγράμματος.
Διαβάστε περισσότερα


  Στουρνάρας: Νέες πιθανές αναπροσαρμογές στις συντάξεις

Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμη κατορθώσει να επιστρέψει σε διατηρήσιμη ανάπτυξη, τονίζοντας, πως είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την χώρα μας, η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης «το συντομότερο δυνατό» και τη «συνεπή και αποφασιστική» εφαρμογή του προγράμματος.
»Διαβάστε περισσότερα
  ΑΝΕΛ: Μέχρι την Παρασκευή η συμφωνία με τα νέα μέτρα

Η τεχνική συμφωνία (staff level agreement) που θα ανοίξει το δρόμο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αναμένεται να κλείσει μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες από τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.
»Διαβάστε περισσότερα 
  Δεν διευκρινίζεται ο κατώτατος μισθός στην εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας

Η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικοί φορείς (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΣΕΤΕ) συμφώνησαν για την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας (ΕΓΣΣΕ) για το 2017 χωρίς να προσδιορίζουν το ύψος του κατώτατου μισθού, μετά από πιέσεις των δανειστών. Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση.
» Διαβάστε περισσότερα
  Συνάντηση Μητσοτάκη - Γεννηματά

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, θα πραγματοποιήσουν συνάντηση την Παρασκευή στις 12:00 το μεσημέρι.
»Διαβάστε περισσότερα 
  Λαφαζάνης: Εθνικό έγκλημα των εγκλημάτων το ξεπούλημα της ΔΕΗ

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), Παναγιώτης Λαφαζάνης, δήλωσε ότι έχει κλείσει η συμφωνία για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και έκανε λόγο για «εθνικό έγκλημα των εγκλημάτων» σε μια χώρα που κυβερνάται από τους δανειστές.
» Διαβάστε περισσότερα
  Ένωση Ευρωπαϊκών Συνδικάτων κατά ΔΝΤ

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) έκανε λόγο για «απαράδεκτη επίθεση» του ΔΝΤ στα δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων, καλώντας το Ταμείο να πάψει να επιμένει στην περαιτέρω περικοπή συντάξεων και την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα, ως αντάλλαγμα για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.
» Διαβάστε περισσότερα
  «Υπεύθυνη δράση» από όλες τις πλευρές ζητεί η Κομισιόν
Συνεχίζονται οι συζητήσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών ενόψει της συζήτησης για το ελληνικό ζήτημα που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ κατά τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωομάδας (EuroWorking Group). Ερωτηθείσα σχετικά η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιντχαρτ ανέφερε πως έχει σημειωθεί «πρόοδος» τις τελευταίες εβδομάδες και πως οι συζητήσεις συνεχίζονται. «Εναπόκειται σε όλες τις πλευρές να δράσουν υπεύθυνα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό» επανέλαβε η ίδια.
Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, υπάρχει αισιοδοξία ενόψει της σημερινής συνεδρίασης των επιτελών των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, ωστόσο, αυτήν την ώρα δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία. «Όλοι συνεχίζουν να εργάζονται εντατικά και ίσως κάτι προκύψει μέχρι το βράδυ» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ίδια πηγή, ενώ έτερος αξιωματούχος συμφωνούσε πως μέχρι τη συνεδρίαση του EuroWorking Group «υπάρχει χρόνος».
  Επιστρέφουν τα «σύννεφα» στη συμφωνία μέσω Βρυξελλών
Πρόοδο στις συνομιλίες μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών αναγνωρίζουν ευρωπαϊκές πηγές, σημειώνοντας ωστόσο πως παραμένουν κάποια «αγκάθια» για την επίτευξη της συμφωνίας, που θα ανοίξει το δρόμο για τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement).
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες που μεταδίδει το ΑΠΕ, δεν έχει εξαλειφθεί ο κίνδυνος να δημιουργηθούν νέα εμπόδια ενόψει του Eurogroup της 7ης Απριλίου, καθώς οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και το λοκ- άουτ δεν έχουν φύγει από το τραπέζι. Ειδικότερα, ως προς το θέμα των ομαδικών απολύσεων τίθεται εκ νέου στη διαπραγμάτευση η αύξηση του ορίου από το 5% στο 10% με παράλληλη κατάργηση της προέγκρισης από το κράτος.
Από την άλλη πλευρά, το Μέγαρο Μαξίμου, έχοντας ως αιχμή του δόρατος τα εργασιακά και την απόκρουση των θέσεων του ΔΝΤ, εκτιμάται πως πολύ δύσκολα θα υποχωρήσει σε θέματα αρχών όπως είναι το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, όσο και αυτά των ομαδικών απολύσεων και της ανταπεργίας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την επιστολή του πριν τη Σύνοδο Κορυφής στη Ρώμη, για την ανάγκη προάσπισης του ευρωπαϊκού κεκτημένου και τερματισμού της κατάστασης εξαίρεσης που ισχύει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, έθεσε επί της ουσίας την κόκκινη γραμμή ότι ο εργασιακός μεσαίωνας δεν περνά.
  Crash test της «συμφωνίας» στο EuroWorking Group

Με στόχο το «ξεμπλοκάρισμα» της διαπραγμάτευσης και την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα, το EuroWorking Group της Πέμπτης θα κρίνει την «προκαταρκτική συμφωνία» η οποία αναφέρεται βάση των κυβερνητικών διαρροών και τοποθετήσεων. Πληροφορίες για «σπάσιμο» μέτρων και αντίμετρων για μετά τη λήξη του μνημονίου.
Διαβάστε περισσότερα
  Στουρνάρας και ΣΕΒ: Όλα για τις ξένες επενδύσεις

Στην προσέλκυση και τη διατήρηση ξένων άμεσων επενδύσεων έριξε το βάρος για την έξοδο της χώρας από την κρίση ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, συνεχίζοντας τις δημόσιες τοποθετήσεις του που επιχειρούν να δώσουν «ώθηση» στην εφαρμογή των «μεταρρυθμίσεων». Στο ίδιο μήκος κύματος ο ΣΕΒ.
Διαβάστε περισσότερα
  Παππάς: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να καθυστερεί η αξιολόγηση

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ουάσιγκτον, μίλησε σε συνάντηση που διοργάνωσε το think tank διεθνών σχέσεων «Atlantic Council», με θέμα «Η Επόμενη Μέρα για την Ελληνική Οικονομία».
Διαβάστε περισσότερα
  Βούτσης: Όλα δείχνουν πως άμεσα θα έχουμε συμφωνία

Είμαστε κοντά σε συμφωνία τις επόμενες ημέρες, θα την έχουμε και θα την μελετήσουμε, ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης από το βήμα ημερίδας που διοργάνωσε η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Διαβάστε περισσότερα
  Μεγάλη πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων
Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν σε χαμηλά επίπεδα πολλών εβδομάδων μετά το δημοσίευμα του Reuters ότι η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με τους δανειστές της σε κάποια από τα βασικά θέματα των διαπραγματεύσεων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού πρακτορείου που αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν στο 7,47%, που αποτελούν χαμηλό επίπεδο διμήνου, σημειώνοντας πτώση 50 μονάδων βάσης (μισής ποσοστιαίας μονάδας). Η απόδοση των ελληνικών 10ετών κρατικών τίτλων μειώθηκε πάνω από 30 μονάδες βάσης στο 6,93%, που είναι χαμηλό πέντε εβδομάδων.
«Υπάρχουν δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση μπορεί να είναι κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές, αν και αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί από την ελληνική κυβέρνηση, αυτός είναι ο λόγος που μειώνονται σήμερα οι αποδόσεις», δήλωσε στέλεχος της DZ Bank, προσθέτοντας: «Εάν αυτό επιβεβαιωθεί από αξιωματούχο της ΕΕ, είναι πιθανόν να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη πτώση».
  «Όταν κλείσει η συμφωνία θα το μάθετε επισήμως»
Όταν θα έχουμε συμφωνία θα το μάθετε επισήμως σχολίαζε κυβερνητική πηγή, με αφορμή δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο «οι δανειστές και η Αθήνα κατέληξαν σε συμφωνία για σημαντικές εργασιακές μεταρρυθμίσεις και μειώσεις συντάξεων στις συνομιλίες για την αξιολόγηση του προγράμματος στήριξης». Συγκεκριμένα, η ίδια πηγή σημείωνε «Ουδέν σχόλιον. Όταν κλείσει η συμφωνία, θα το μάθετε επισήμως και όχι από τη διαρροή».
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το δημοσίευμα του Reuters δεν επιβεβαίωνε ούτε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Ανίκα Μπράιτχαρτ, ερωτηθείσα σχετικώς κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.
Οι τελευταίες πρόοδοι αναμένεται να επιτρέψουν την επιστροφή μέσα στις ερχόμενες ημέρες στην Αθήνα των επικεφαλής των αποστολών της ΕΕ και του ΔΝΤ για να οριστικοποιήσουν λεπτομέρειες με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα, σημειώνει πάντως το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, επισημαίνοντας πως συνομιλίες διεξάγονται τώρα μέσω τηλεδιασκέψεων.
Η Ελλάδα είναι πιθανό να αρχίσει να νομοθετεί τις μεταρρυθμίσεις μόλις σφραγιστεί η συμφωνία ακόμη και από την ερχόμενη εβδομάδα, προσθέτει το Reuters.
  Reuters: Προκαρκτική συμφωνία για εργασιακά, περικοπές συντάξεων και μείωση αφορολόγητου


Σε προκαταρκτική συμφωνία για τις βασικές μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, για περικοπές δαπανών και ενεργειακά θέματα φέρονται να βρίσκονται δανειστές και ελληνική πλευρά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται πηγή κοντά στη διαπραγμάτευση. Αφορολόγητο στα 6.000 ευρώ, συλλογικές συμβάσεις μετά το 2018.
Διαβάστε περισσότερα
  Τζανακόπουλος: Δεν υπογράφουμε συνολική συμφωνία χωρίς χρέος

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να νομοθετήσει αν δεν υπάρξει πρώτα συνολική συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει και το ζήτημα του χρέους», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τη «βαθιά πεποίθηση» ότι πολύ σύντομα θα έχουμε θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Διαβάστε περισσότερα
  Κριτική Παπαδημούλη για «φθηνή μικροπολιτική»
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρει στην ανάρτηση του ότι από τη μία πιέζουν την κυβέρνηση να κλείσει όπως - όπως την αξιολόγηση και μετά την καταγγέλλουν. Καταλογίζει φθηνή μικροπολιτική στα δύο κόμματα χαρακτηρίζοντας τα συνυπεύθυνα για τη χρεοκοπία της χώρας.
  Σκουρλέτης: Βαποράκια συμφερόντων θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία

«Έχω γαλουχηθεί να σέβομαι τον δημοκρατικό διάλογο και τις συλλογικές αποφάσεις. Προηγείται η τελική συλλογική απόφαση -και πως αυτή θα διαμορφωθεί- για τη συμφωνία και τη ΔΕΗ» υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στη στάση που θα τηρήσει στη Βουλή.
Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: