ΤΟ Salamis Every Day Απελευθέρωση των Ελλήνων Στρατιωτικών Αμέσως .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

#LIVE: Θολό τοπίο για μέτρα και «αντίμετρα»

Live Blogging (αυτόματη ανανέωση)
Τελευταία ενημέρωση : 2017/03/01 09:32
είδος από :
  Το ΔΝΤ ζητά περικοπές συντάξεων από το 2018

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έδειξε με το «καλημέρα» της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων τη διάθεση του για νέα σκληρά μέτρα και ζήτησε την περικοπή συντάξεων από το 2018. Όπως επανέλαβαν, η εθνική σύνταξη των 384 ευρώ είναι «υψηλή» συγκριτικά με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναμένεται η αντίδραση της κυβέρνησης.
» Διαβάστε περισσότερα



  Πλεόνασμα και διαρθρωτικές κινήσεις την πρώτη ημέρα των διαπραγματεύσεων


Στη διαπραγμάτευση των διαρθρωτικών κινήσεων και το ύψος στο οποίο θα κυμανθούν έπεσε το βάρος, κατά την πρώτη ημέρα των διαπραγματεύσεων μετά την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών. Νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης, σύμφωνα με άλλη κυβερνητική πηγή, αναφέρθηκε πως συζητείται ένας μηχανισμός που θα επιτρέπει στις δύο πλευρές, ελληνική και δανειστών, να γνωρίζουν πριν το 2019 εάν θα υπάρξει τήρηση ή υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα.
Διαβάστε περισσότερα
  Μαξίμου: «Ο κ. Μητσοτάκης και το επιτελείο του ας συμβιβαστούν με την πραγματικότητα»

Δριμεία κριτική στη ΝΔ ασκούν πηγές της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «αμηχανία» που «κάθε μέρα γίνεται και πιο έκδηλη» και την οποία αποδίδουν ουσιαστικά στη διάψευση της «προσδοκίας» της να μην κλείσει η αξιολόγηση και στην «παταγώδη αποτυχία» της πολιτικής της, όπως αναφέρουν.
Διαβάστε περισσότερα
  Αισιοδοξία της κυβέρνησης για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018
Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να περιμένει έως τον Απρίλιο του 2019 προκειμένου να μάθει εάν θα υπάρξει τήρηση ή υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2018, δήλωσε κυβερνητικός παράγοντας με γνώση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, συζητείται ένας μηχανισμός που θα επιτρέπει στις δύο πλευρές να το γνωρίζουν νωρίτερα, μέσω μιας προβολής των δεδομένων για το πώς θα κλείσει το έτος.
Ο συγκεκριμένος παράγοντας πρόσθεσε ότι ο «κόφτης» τελειώνει από το 2019 και εάν υπάρχει υπέρβαση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ τα θετικά μέτρα που θα ληφθούν θα είναι περισσότερα από τα αρνητικά, ενώ εάν είναι ακριβώς στο 3,5% του ΑΕΠ θα υπάρχουν και θετικά και αρνητικά μέτρα που θα νομοθετηθούν από τώρα.
Σε συζήτησή του με δημοσιογράφους, ο ίδιος επισήμανε ότι «εγώ ξέρετε δεν θριαμβολογώ. Λέω τα θετικά και τα αρνητικά. Προφανώς εγώ θα θεωρούσα ότι δεν χρειάζεται καν να μπούμε στη συζήτηση για περικοπή συντάξεων. Δεν είπα ότι δεν υπάρχει λιτότητα. Είπα ότι δεν θα έχουμε επιπλέον λιτότητα. Τελειώνει η συζήτηση για περισσότερη λιτότητα στην Ελλάδα».
  Ο Τσίπρας ζήτησε από τους τραπεζίτες να δώσουν «ανάσα» στα «κόκκινα δάνεια»

Η κρίση ξεκίνησε από την αδυναμία των τραπεζών να παράσχουν ρευστότητα στην οικονομία και θα τελειώσει με την άρση αυτής της αδυναμίας, δήλωσε την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας μέσω του λογαριασμού του στα κοινωνικά δίκτυα, μετά τη συνάντηση του με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), στο Μέγαρο Μαξίμου.
Διαβάστε περισσότερο
  Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ κατά των νέων μέτρων

Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί την Τετάρτη το απόγευμα (18:30) συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά «των νέων αντιλαϊκών μέτρων» έξω από το ξενοδοχείο Χίλτον, όπου πραγματοποιούνται οι διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές.
» Διαβάστε περισσότερα
  Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ μετακινήθηκε από τις θέσεις του

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, υποστηρίζει ότι η καθυστέρηση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης οφείλεται στις διαφωνίες ανάμεσα στο στρατόπεδο των δανειστών, ενώ τόνισε πως το ΔΝΤ μετακινήθηκε από τις αρχικές του θέσεις για το ελληνικό πρόγραμμα.
» Διαβάστε περισσότερα
  Ο Τσακαλώτος ενημερώνει για τη διαπραγμάτευση
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα μιλήσει σήμερα στη διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση. Η Επιτροπή συνεδριάζει στις 16:00.
  Σε εξέλιξη οι επαφές με την τρόικα
Σε εξέλιξη είναι οι επαφές της ελληνικής πλευράς με τους επικεφαλής των θεσμών, με στόχο την ολοκλήρωση σε τεχνικό επίπεδο της δεύτερης αξιολόγησης. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε μαζί τους το πρωί της Τρίτης προκειμένου να συζητήσουν  για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων και αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.
 Τη «σκυτάλη» των διαπραγματεύσεων πήρε το μεσημέρι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, με αντικείμενο τα θέματα ενεργειακής πολιτικής. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις 19:00 θα υπάρξει επισκόπηση, ενώ στις 20:30 θα συζητηθούν τα δημοσιονομικά μεγέθη.
  Παπαδημούλης: Υπό την καθοδήγηση Τσίπρα κάνουν καλά τη δουλειά τους Τσακαλώτος - Χουλιαράκης

Προς το συμφέρον όλων των πλευρών είναι να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, που δηλώνει ότι για την Ελλάδα το κλείσιμο της αξιολόγησης θα σημάνει «σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας»
Διαβάστε περισσότερα
  Γερμανικός τύπος: Ατέρμονες οι συζητήσεις στην Αθήνα

Ρεπορτάζ της Berliner Morgenpost αναφέρεται στην έλευση των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα και στις επικείμενες διαπραγματεύσεις τις οποίες θεωρεί ότι «θα μπορούσαν να είναι δύσκολες και βαρετές. Θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2016 ωστόσο καθυστέρησαν για διάφορους λόγους».
Διαβάστε περισσότερα
  Η Κομισιόν ζητά λύσεις και επιμένει για μεταρρυθμίσεις

«Οι λύσεις μπορούν να βρεθούν» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, με αφορμή την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, ενώ τόνισε ότι στόχος είναι «η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η διασφάλιση της συνέχισης της προόδου και της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων».
Διαβάστε περισσότερα
  Ευρωκοινοβούλιο: Να δοθεί στην Ελλάδα ευκαιρία «υπό προϋποθέσεις»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, δήλωσε ότι θα πρέπει να δοθεί μια ακόμα ευκαιρία στην Ελλάδα με την προϋπόθεση πως η χώρα θα τηρήσει τη συμφωνία της με τους δανειστές για τις μεταρρυθμίσεις.
» Διαβάστε περισσότερα
  Νέος κύκλος διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση

Οι εκπρόσωποι των δανειστών επιστρέφουν την Τρίτη στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Σταθερές οι θέσεις τους για «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» σε φορολογικό, συνταξιοδοτικό και αγορά εργασίας.
» Διαβάστε περισσότερο
  Μοσκοβισί: Ισορροπημένο πακέτο μεταρρυθμίσεων για ανάπτυξη, επενδύσεις και κοινωνική συνοχή

Την ανάγκη διασφαλιστεί πως το πακέτο μεταρρυθμίσεων που αναμένεται να συμφωνηθεί τις επόμενες μέρες μεταξύ των θεσμών και της Αθήνας θα είναι «ισορροπημένο» και θα περιλαμβάνει επίσης  «μέτρα στήριξης της ανάπτυξης, των επενδύσεων και της κοινωνικής συνοχής» υπογραμμίζει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.
Διαβάστε περισσότερα
  Σαντορινιός: Μειωμένοι φορολογικοί συντελεστές σε όλο το Αιγαίο, πιθανή πρόταση για αντίμετρα στους δανειστές

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό, η μείωση των φορολογικών συντελεστών για όλους τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου θα μπορούσε να συγκαταλέγεται στα αντισταθμιστικά μέτρα που θα προτείνει η κυβέρνηση στους δανειστές, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup
Διαβάστε περισσότερα
  Κ.Καραγκούνης: Η αξιολόγηση έχει καθυστερήσει και είναι ήδη έτοιμο το τέταρτο μνημόνιο
«Η πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν οδηγεί πουθενά», υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στο κανάλι Ε, ενώ εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να επιτευχθούν οι στόχοι και «για αυτό δεν πρόκειται να ισχύσουν τα αντίμετρα».
  Ρέγκλινγκ: Θα λύσουμε τις διαφορές με το ΔΝΤ

Εργαζόμαστε σκληρά για να κρατήσουμε το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα El Pais ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ. Κατά τον ίδιο, υπάρχουν διαφωνίες σε δυο σημεία: το ΔΝΤ είναι πιο απαισιόδοξο αναφορικά με την ανάπτυξη. «Εμείς είμαστε πιο αισιόδοξοι διότι έχουμε ενσωματώσει τις επιδόσεις του 2016, που ήταν καλύτερες του αναμενόμενου. Όταν έχουμε όλα τα στοιχεία από την Αθήνα, θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την κατάσταση. Ελπίζω πως έχουμε δίκιο διότι αυτό θα διευκόλυνε την Ελλάδα.
» Διαβάστε περισσότερα
  Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ «βλέπει» συμφωνία χωρίς ελάφρυνση χρέους

«Είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔNT) η οποία να μην απαιτεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», είπε ο χριστιανοδημοκράτης υφυπουργός Οικονομικών Γενς Σπαν, σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk (DLF). «Σε τελευταία ανάλυση το θέμα δεν είναι αυτή τη στιγμή το θέμα του χρέους, αλλά το πώς θα επιτευχθεί ανάπτυξη», πρόσθεσε ο Γερμανός πολιτικός, ο οποίος τόνισε επίσης ότι «η Γερμανία επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη».
» Διαβάστε περισσότερα
  Τέταρτο μνημόνιο βλέπει το Spiegel

Το Spiegel αναφερόμενο στις εκτιμήσεις που έχουν διατυπωθεί για πιθανό νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ γράφει: «Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο αντί Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Μέρκελ και Σόιμπλε δεν έχουν πλέον ψευδαισθήσεις: δεν μπορούν να ελπίζουν μελλοντικά στη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εάν η Ευρωζώνη πέσει σε αναταράξεις».
» Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: