ΤΟ Salamis Every Day Απελευθέρωση των Ελλήνων Στρατιωτικών Αμέσως .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Ο ΖΟΥΡΑΡΙΣ: «Διαφωνώ με όλα τα μέτρα… ίσως παραιτηθώ!»

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Ο ΖΟΥΡΑΡΙΣ: «Διαφωνώ με όλα τα μέτρα… ίσως παραιτηθώ!»March 31, 2017


Το δικό του τόνο σε όσα γίνονται με τη διαπραγμάτευση και τα μέτρα έδωσε και πάλι ο Κώστας Ζουράρις.
Ο υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων σε ό,τι αφορά στα μέτρα είπε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη πως δεν ξέρει ακόμη τι θα πράξει. «Θα δω τι θα ψηφίσω» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας “με όλα (τα μέτρα) διαφωνώ”, αλλά επισήμανε παράλληλα πως «δεν λέω ότι δεν θα ψηφίσω».
Ο κ. Ζουράρις δικαιολόγησε «το διαφωνώ με όλα τα μέτρα, αλλά δεν λέω ότι δεν θα τα ψηφίσω», λέγοντας πως «η χώρα είναι αποικία χρέους, είμαστε υπό κατοχή» και πως «ενδεχομένως με τα αντίμετρα μπορούμε να αμβλύνουμε την υποταγή».
Με λίγα λόγια, ο Κώστας Ζουράρις φαίνεται ότι περιμένει, όπως όλοι οι βουλευτές και οι υπουργοί της κυβέρνησης τα αντίμετρα ως… ομπρέλα για να περάσει η καταιγίδα των μέτρων. Άφησε πάντως ανοιχτό και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί και να φύγει… το ανέφερε πάντως όπως είπε κι αυτό ως ένα ενδεχόμενο!
Τέλος, ο κύριος Ζουράρις ανέφερε επί του θέματος ότι δεν τον υποχρεώνει κανείς να ψηφίσει: «Εγώ υποχρεώνω τον εαυτό μου, ασκώ το αυτεξούσιο και το αυτεπίτακτο».
Τα άκουσε για πρώτη φορά…
Όπως είπε ο υφυπουργός, κατά την χθεσινή ενημέρωση των βουλευτών των ΑΝΕΛ από την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι δύο υπουργοί διαβεβαίωσαν πως η μεγαλύτερη μείωση στις συντάξεις θα είναι έως 50 ευρώ. Όλοι οι υπουργοί, οι συνάδελφοι της κυρίας Αχτσιόγλου, της είπαν ότι κανένας δεν διαφωνεί ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στο καθεστώς των συλλογικών συμβάσεων και θεωρούν απαράδεκτο το αίτημα του ΔΝΤ για εργασιακό μεσαίωνα, είπε ο υφυπουργός.
«Χθες η Αχτσιόγλου μας είπε πράγματα που πρώτη φορά τα άκουγα, καθώς η διαπραγμάτευση είναι υπό εξέλιξη. Μας είπαν και για έκτακτο Εurogroup αρχές Μαΐου, όπου θα συζητηθεί η έναρξη των συζητήσεων για τα μέτρα κατά του χρέους», πρόσθεσε.
Είμαι υπουργός γιατί έκρινα ότι σε αυτή τη δύσκολη φάση της χώρας, που είναι σαν το 1941-44, να κυβερνήσει η Αριστερά, είπε ο κύριος Ζουράρις, απαντώντας στο ερώτημα εάν όντως είναι αριστερή η κυβέρνηση πως «οι θέσεις της κυβέρνησης είναι αριστερές, η εφαρμογή των θέσεων όμως δεν είναι. Οι θέσεις του ΕΛΑΣ ήταν κερδίσουμε τους Γερμανούς, όμως οι Γερμανοί εκτελούσαν στην Καισαριανή και στο Βύρωνα».
Ο κύριος Ζουράρις επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως σε κάποια δήλωσή του είπε πως «οι Έλληνες είναι αναγκασμένοι να υφίστανται την παιδεία του Ζουράρι». «Μα είναι δυνατόν να συγκρίνεται η παιδεία του Μητσοτάκη με την παιδεία του Ζουράρι; Η παιδεία του υπουργείου παιδείας, πρέπει να τείνει προς την παιδεία του Ζουράρι», κατέληξε.
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: