ΤΟ Salamis Every Day Απελευθέρωση των Ελλήνων Στρατιωτικών Αμέσως .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Οι θεσμοί επιστρέφουν με «Ευαγγέλιο» τις μεταρρυθμίσεις – Στάση αναμονής από Μαξίμου

Live Blogging (αυτόματη ανανέωση)
Τελευταία ενημέρωση : 2017/02/27 20:57
είδος από :
  Η Κομισιόν ζητά λύσεις και επιμένει για μεταρρυθμίσεις

«Οι λύσεις μπορούν να βρεθούν» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, με αφορμή την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, ενώ τόνισε ότι στόχος είναι «η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η διασφάλιση της συνέχισης της προόδου και της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων».
Διαβάστε περισσότερα


  Ευρωκοινοβούλιο: Να δοθεί στην Ελλάδα ευκαιρία «υπό προϋποθέσεις»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, δήλωσε ότι θα πρέπει να δοθεί μια ακόμα ευκαιρία στην Ελλάδα με την προϋπόθεση πως η χώρα θα τηρήσει τη συμφωνία της με τους δανειστές για τις μεταρρυθμίσεις.
» Διαβάστε περισσότερα
  Νέος κύκλος διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση

Οι εκπρόσωποι των δανειστών επιστρέφουν την Τρίτη στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Σταθερές οι θέσεις τους για «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» σε φορολογικό, συνταξιοδοτικό και αγορά εργασίας.
» Διαβάστε περισσότερο
  Μοσκοβισί: Ισορροπημένο πακέτο μεταρρυθμίσεων για ανάπτυξη, επενδύσεις και κοινωνική συνοχή

Την ανάγκη διασφαλιστεί πως το πακέτο μεταρρυθμίσεων που αναμένεται να συμφωνηθεί τις επόμενες μέρες μεταξύ των θεσμών και της Αθήνας θα είναι «ισορροπημένο» και θα περιλαμβάνει επίσης  «μέτρα στήριξης της ανάπτυξης, των επενδύσεων και της κοινωνικής συνοχής» υπογραμμίζει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.
Διαβάστε περισσότερα
  Σαντορινιός: Μειωμένοι φορολογικοί συντελεστές σε όλο το Αιγαίο, πιθανή πρόταση για αντίμετρα στους δανειστές

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό, η μείωση των φορολογικών συντελεστών για όλους τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου θα μπορούσε να συγκαταλέγεται στα αντισταθμιστικά μέτρα που θα προτείνει η κυβέρνηση στους δανειστές, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup
Διαβάστε περισσότερα
  Κ.Καραγκούνης: Η αξιολόγηση έχει καθυστερήσει και είναι ήδη έτοιμο το τέταρτο μνημόνιο
«Η πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν οδηγεί πουθενά», υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στο κανάλι Ε, ενώ εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να επιτευχθούν οι στόχοι και «για αυτό δεν πρόκειται να ισχύσουν τα αντίμετρα».
  Ρέγκλινγκ: Θα λύσουμε τις διαφορές με το ΔΝΤ

Εργαζόμαστε σκληρά για να κρατήσουμε το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα El Pais ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ. Κατά τον ίδιο, υπάρχουν διαφωνίες σε δυο σημεία: το ΔΝΤ είναι πιο απαισιόδοξο αναφορικά με την ανάπτυξη. «Εμείς είμαστε πιο αισιόδοξοι διότι έχουμε ενσωματώσει τις επιδόσεις του 2016, που ήταν καλύτερες του αναμενόμενου. Όταν έχουμε όλα τα στοιχεία από την Αθήνα, θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την κατάσταση. Ελπίζω πως έχουμε δίκιο διότι αυτό θα διευκόλυνε την Ελλάδα.
» Διαβάστε περισσότερα
  Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ «βλέπει» συμφωνία χωρίς ελάφρυνση χρέους

«Είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔNT) η οποία να μην απαιτεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», είπε ο χριστιανοδημοκράτης υφυπουργός Οικονομικών Γενς Σπαν, σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk (DLF). «Σε τελευταία ανάλυση το θέμα δεν είναι αυτή τη στιγμή το θέμα του χρέους, αλλά το πώς θα επιτευχθεί ανάπτυξη», πρόσθεσε ο Γερμανός πολιτικός, ο οποίος τόνισε επίσης ότι «η Γερμανία επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη».
» Διαβάστε περισσότερα
  Τέταρτο μνημόνιο βλέπει το Spiegel

Το Spiegel αναφερόμενο στις εκτιμήσεις που έχουν διατυπωθεί για πιθανό νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ γράφει: «Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο αντί Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Μέρκελ και Σόιμπλε δεν έχουν πλέον ψευδαισθήσεις: δεν μπορούν να ελπίζουν μελλοντικά στη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εάν η Ευρωζώνη πέσει σε αναταράξεις».
» Διαβάστε περισσότερα
  Χουλιαράκης: Μια καλή συμφωνία σήμερα είναι προτιμότερη από μια καλύτερη αύριο

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας δεν είναι μόνο αναγκαία για την προστασία της ελληνικής οικονομίας από τους κινδύνους της αβεβαιότητας αλλά και πολύτιμο μέσο έμμεσης πίεσης της χώρας προς τους πιστωτές της, ιδιαίτερα σε μια στιγμή που ο εκλογικός κύκλος των χωρών αυτών λειτουργεί εις βάρος μας. Και γι’ αυτό το λόγο μια καλή συμφωνία σήμερα είναι προτιμότερη από μια καλύτερη συμφωνία αύριο», δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στην Καθημερινή.
» Διαβάστε περισσότερα
  Βερολίνο: Εφαρμόστε τις μεταρρυθμίσεις και βλέπουμε από το 2018 για το χρέος

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Ουλρίκε Ντέμερ και η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε φον Τίζενχαουζεν, ξεκαθάρισαν ότι το ζήτημα του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί από το 2018 και αφού η Αθήνα έχει εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που της έχουν επιβάλει οι δανειστές.
» Διαβάστε περισσότερα
  Κουρουμπλής: Θα κλείσουμε την αξιολόγηση μέχρι τις 20 Μαρτίου

Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, εκτίμησε ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Eurogroup της 20ης Μαρτίου και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει πολιτική διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Πυρά κατά της ΝΔ.
» Διαβάστε περισσότερα
  «Παράθυρο» της Κομισιόν για συμφωνία μέχρι τις 20 Μαρτίου

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι τις 20 Μαρτίου όταν και θα διεξαχθεί το επόμενο Eurogroup. Επανέλαβε ότι «χρειάζεται μια τελευταία προσπάθεια από όλους».
» Διαβάστε περισσότερα
  Τσίπρας: «Μάχη» απέναντι σε παράλογες απαιτήσεις

«Είμαστε αποφασισμένοι να σηκώσουμε το βάρος της ευθύνης μόνοι μας, δίνοντας μάχη να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια απέναντι σε παράλογες απαιτήσεις», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση, για το Eurogroup, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση κρίνεται από τον ελληνικό λαό, «αλλά κρίνεται και η αντιπολίτευση».
Διαβάστε περισσότερα
  Ήξεις- αφήξεις από το ΔΝΤ για το «ευρωπαϊκό ζήτημα» της Ελλάδας

Για μία ημέρα φαίνεται πως κράτησε το κλίμα σύμπνοιας που επιχειρήθηκε να σκεπάσει τη συνάντηση Μέρκελ- Λαγκάρντ, αφού παρά τη διαφαινόμενη «συμφωνία» τους για την Ελλάδα, από τις τάξεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συνεχίζουν να προβάλουν εμφατικά οι απαιτήσεις για ουσιαστική λύση. Στους Ευρωπαίους η «μπάλα» της διαπραγμάτευσης από την κυβέρνηση Τραμπ, με τις συζητήσεις για ελάφρυνση χρέους να επανέρχονται στο επίκεντρο. Την Τρίτη ανοίγει τα χαρτιά της η ελληνική κυβέρνηση.
Διαβάστε περισσότερα
  Handelsblatt: Έτοιμη για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους η Μέρκελ υπό όρους

«H καγκελάριος φαίνεται πρόθυμη να εκπληρώσει μια επιθυμία του ΔΝΤ: Τα πιθανά μέτρα για το χρέος πρόκειται να συγκεκριμενοποιηθούν κιόλας σύντομα, ακόμη κι αν εφαρμοστούν μόλις το καλοκαίρι του 2018 και ως εκ τούτου μετά τις γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές» γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα, Handelsblatt επικαλούμενη πληροφορίες από τη συνάντηση Μέρκελ - Λαγκάρντ.
Διαβάστε περισσότερα
  «Ώρα του Πρωθυπουργού» με το βλέμμα στην αξιολόγηση

Στο επίκεντρο είναι η επίκαιρη ερώτηση σχετικά με το Eurogroup και τα προληπτικά μέτρα, που καλείται να απαντήσει την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας, στη Βουλή, λίγο μετά τις δηλώσεις εκπροσώπου του ΔΝΤ, που ξεκαθάρισε ότι το Ταμείο δεν κάνει πίσω στις θέσεις του για χρέος και μεταρρυθμίσεις. Στην ερώτηση που έχει καταθέσει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σημειώνει πως μέχρι τώρα ο Α. Τσίπρας «είχε την άποψη ότι είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να λαμβάνονται προληπτικά μέτρα λιτότητας και να δεσμεύεται η οικονομία της χώρας», ενώ καταλογίζει στους εκπροσώπους της κυβέρνησης ότι μετά το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου «άλλαξαν γραμμή και είναι πρόθυμοι να θεσπίσουν, και εν συνεχεία να ψηφίσουν, τέτοια μέτρα. Την αλλαγή στάσης αυτή, την δικαιολογούν από τη βεβαιότητα, ότι θα πάμε τόσο καλά, που με το περίσσευμα που θα προκύψει θα ληφθούν μετά το 2019 μέτρα υπέρ των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων ιδιαίτερα, που θα αντισταθμίζουν τις επιβαρύνσεις».
Διαβάστε περισσότερα
  ΔΝΤ: Δεν αρκούν οι υπεραισιόδοξες προβλέψεις για το χρέος

Την ελάφρυνση χρέους επιμένουν να θέτουν σε πρώτο πλάνο για το ελληνικό πρόγραμμα τα κορυφαία στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού, ο οικονομικός σύμβουλος Μορίς Όμπστφελντ και ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος Πόουλ Τόμσεν - σε άρθρο τους στο blog του Ταμείου (iMF direct). Εκεί αναλύουν τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητη η ελάφρυνση χρέους από την αρχή του προγράμματος για μία χώρα με μη βιώσιμο χρέος, καθώς και ο καθορισμός ρεαλιστικών στόχων του προγράμματος.
Διαβάστε περισσότερα
  Γιουνκέρ: Τα μνημόνια πάνω από την ευρωπαϊκή νομοθεσία

«Οταν υιοθετούνται εθνικά μέτρα που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου, η Ελλάδα δεν εφαρμόζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία και ως εκ τούτου ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων δεν ισχύει ως έχει στα ελληνικά μέτρα» τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ απαντώντας σε επιστολή ευρωβουλευτών που ζητούν την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων
» Διαβάστε περισσότερα
  Ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ τάσσεται υπέρ της «γραμμής λιτότητας» για την Ελλάδα

Ο νέος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, δείχνει να «χαράζει» τη στάση της κυβέρνησης Τραμπ απέναντι στην Ελλάδα. «Υιοθέτησε» τη σκληρή γραμμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και υπογράμμισε ότι η ελληνική κρίση είναι πρόβλημα της Ευρώπης
» Διαβάστε περισσότερα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: