Την έκδοση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ σε μηνιαία βάση προτείνει ο υπουργός Περιβάλλοντος- Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης σαν ένα ακόμα μέτρο, προκειμένου να μειωθεί ο όγκος των ανεξόφλητων λογαριασμών. 
«Πρότεινα στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη ότι θα πρέπει ίσως η ΔΕΗ να σκεφτεί να μην εκδίδει τους λογαριασμούς ανά δίμηνο, αλλά να πάει το έναντι στον μήνα και το εκκαθαριστικό στο δίμηνο, όπως κάνει ο ανταγωνισμός της. Αυτό θα διευκολύνει και τον κόσμο να αποπληρώνει μικρότερα ποσά και θα δώσει τη δυνατότητα στη ΔΕΗ να εισπράττει τα χρήματα στα γρήγορα» δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό.
Η ΔΕΗ πάντως που έχει εξετάσει το ενδεχόμενο αυτό εκτιμά το πρόσθετο κόστος σε 20 εκατ. ευρώ το χρόνο και η επιβάρυνση αυτή είναι ίσως ένας λόγος για τον οποίο δεν έχει προχωρήσει σε κάτι ανάλογο μέχρι στιγμής.
Πάντως το μέτρο φαίνεται ότι μελετάται από τις υπηρεσίες της ΔΕΗ και το πλέον πιθανό σενάριο είναι η σταδιακή εφαρμογή αρχής γενομένης από τους μεγάλους οικιακούς καταναλωτές, καθώς θα πρέπει να προσαρμόσει κατάλληλα το λογιστικό και το πληροφοριακό της σύστημα, τη διαδικασία καταμέτρησης, έκδοσης και αποστολής των λογαριασμών και να αναθεωρήσει και τη συμφωνία της με τα ΕΛΤΑ για τη διανομή των λογαριασμών.
Πρέπει να σημειωθεί τέλος ότι η ΔΕΗ εκδίδει ήδη μηνιαίους λογαριασμούς για τους εμπορικούς καταναλωτές.