ΤΟ Salamis Every Day Απελευθέρωση των Ελλήνων Στρατιωτικών Αμέσως .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

LIVE: Σύνοδος Κορυφής της «Ευρώπης των 27» την Τετάρτη

 

«Μαύρη Παρασκευή» στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ μουδιασμένη παρακολουθεί η ΕΕ τις εξελίξεις μετά το Brexit - Κύκλο επαφών ξεκινά η Μέρκελ - Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον - Σύσκεψη των ιδρυτικών χωρών της ΕΕ το Σάββατο - Κάλεσμα σε προοδευτική συμμαχία στην Ευρώπη από τον Αλέξη Τσίπρα

Το άρθρο ανανεώνεται αυτόματα
Τα νεότερα εμφανίζονται στην κορυφή
On
On
21:29
ΒΙΝΤΕΟ: Η αντίδραση Ομπάμα στο Brexit
20:20
Είναι τρελοί αυτοί οι Βρετανοί
Οι υπέρμαχοι του Bremain, ξεκίνησαν ήδη από την ώρα ανακοίνωσης του αποτελέσματος να μαζεύουν υπογραφές για τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος, σύμφωνα με δημοσιεύμα τoυ βρετανικού Independent.

«Εμείς, οι υποστηρικτές του Bremain, καλούμε την κυβέρνηση να θέσει ένα νόμο σύμφωνα με τον οποίο, όταν  το αποτέλεσμα της εξόδου ή της παραμονής είναι μικρότερο από 60% και η συμμετοχή δεν αγγίζει το 75%, τότε είναι απαραίτητη η διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος», δηλώνουν.

Προφανώς, κάτι τέτοιο έχει ελάχιστες πιθανότητες υλοποίησης.

Η συμμετοχή στο δημοψήφισμα έφτασε το 72%
20:20
19:49

After consulting leaders & my talk today w/ @David_Cameron, on Wednesday 1st informal meeting of 27 to discuss  & common EU27 future
19:45



Και εδώ βλέπουμε μια φωτογραφία με τον Μανώλη Γλέζο
19:36
Οι διμερείς συμφωνίες που αφορούν το μεταναστευτικό, μεταξύ Βρετανίας και Γαλλίας, δεν πρόκειται να επηρεαστούν από την απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων να στηρίξουν την έξοδο της χώρας τους από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ.
19:14
Σύνοδος Κορυφής των «27» χωρίς τη Βρετανία την Τετάρτη για το Brexit
18:46
Σαρκοζί: Διακοπή συζητήσεων για οποιαδήποτε περαιτέρω διεύρυνση της ΕΕ
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και νυν αρχηγός της γαλλικής Κεντροδεξιάς («Οι Ρεπουμπλικανοί») Νικολά Σαρκοζί ζήτησε, μετά τη νίκη του Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα, να συμφωνηθεί μια «νέα ευρωπαϊκή συνθήκη» που θα προβλέπει μεταξύ άλλων την ενίσχυση των ελέγχων στα ευρωπαϊκά σύνορα και τη διακοπή της διαδικασίας διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ο βρετανικός λαός έκανε την επιλογή του» και «η σαφήνεια επιτάσσει να πω ότι αυτό το συναίσθημα της απόρριψης το μοιράζονται πολλοί Γάλλοι και πολλοί άλλοι Ευρωπαίοι», ανέφερε σε ανακοίνωσή του. «Αυτό που είπε ο βρετανικός λαός θα μπορούσαν να το πουν και άλλοι λαοί της Ευρώπης. Δεν γίνεται, δεν πρέπει να το αγνοήσουμε», υπογράμμισε.
18:33
Λίγο αργά...

Σύμφωνα με το Google μετά το  οι Βρετανοί έχουν τριπλασιάσει τις αναζητήσεις "τι είναι η Ευρώπη" και "τι θα γίνει αν γίνει "Brexit"
17:31
Ο Λουκ Κάρλμεϊν, μέλος των Εργατικών και υποστηρικτής του Brexit
17:19
Προειδοποίηση του ΔΝΤ για τον κίνδυνο ύφεσης στη Βρετανία



Is  going to be like the 2008 financial crisis all over again? Try not to panic: http://cnn.it/28VTtTi 
17:15
Εγγυήσεις για το καλό της Βρετανίας και της Ευρώπης ζήτησε ο Πάπας
Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ακολουθήσουν «εγγυήσεις» για το καλό τόσο της Βρετανίας όσο και των χωρών της γηραιάς ηπείρου.
17:01
Ιταλία: Δημοψήφισμα θέλει και η Λέγκα του Βορρά
Υπογραφές για την προκήρυξη δημοψηφίσματος στο οποίο οι πολίτες να εκφραστούν σχετικά με την διατήρηση σε ισχύ των συνθηκών που διέπουν την σχέση της Ιταλίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, θα συλλέξει η Λέγκα του Βορρά, ανακοίνωσε ο γραμματέας Ματέο Σαλβίνι.

Πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι η ιταλική νομοθεσία απαγορεύει ρητά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με αντικείμενο τις ευρωπαϊκές και διεθνείς συνθήκες που υπέγραψε η χώρα.
17:07
Η Βρετανία εγκαταλείπει την ΕΕ λίγο πριν το ναυάγιο, σε σκίτσο του Ben Garrison
17:00
Χίλαρι Κλίντον: Ώρα αβεβαιότητας
Όπως ο Μπαράκ Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον, αντέδρασαν στην ψήφο υπέρ του Brexit, επαναβεβαιώνοντας την ειδική σχέση των ΗΠΑ με τη Βρετανία.

Παράλληλα, υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ απηύθυνε έμμεση έκκληση προς τον Ντόναλντ Τραμπ για «ηρεμία και σταθερή συνεργασία» σε αυτή την «ώρα αβεβαιότητας».   
16:57
Δέσμευση των G7 για στενή συνεργασία προς εξασφάλιση σταθερότητας στην αγορά
Οι υπουργοί Οικονομικών της ομάδας της G7 δεσμεύθηκαν σήμερα, Παρασκευή, να συνεχίσουν να έχουν στενή επικοινωνία για τις κινήσεις στην αγορά και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και να συνεργάζονται κατά τον προσήκοντα τρόπο, μετά την ψήφο της Βρετανίας υπέρ του Brexit.
Σε ανακοίνωσή που εξέδωσαν, τόνισαν ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις στην αγορά, ενώ αναγνωρίζουν ότι η υπερβολική αστάθεια και οι άτακτες διακυμάνσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες μπορούν να πλήξουν την οικονομική και την χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Τέλος, οι ίδιοι κατέστησαν σαφές πως η οικονομία και ο χρηματοπιστωτικός κλάδος της Βρετανίας παραμένουν ανθεκτικοί, ενώ εξέφρασαν την πεποίθηση ότι οι βρετανικές Αρχές είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του δημοψηφίσματος.
16:54
Καλωσορίζει τη δέσμευση για στήριξη των αγορών η Λαγκάρντ
Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ανακοίνωσε ότι καλωσορίζει τη «δέσμευση» της Τράπεζας της Αγγλίας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για στήριξη των αγορών.
16:48
Ο Μπαράκ Ομπάμα επαναβεβαιώνει την «ειδική σχέση» των ΗΠΑ με τη Βρετανία μετά το Brexit
16:24
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διεθνή σκηνή»
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διεθνή σκηνή, παρά την απόφαση του βρετανικού λαού για αποχώρηση από την Ένωση, τόνισε την Παρασκευή η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι.
«Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε ως δύναμη ειρήνης, ως πάροχος ασφάλειας και ως αφοσιωμένος υποστηρικτής της διεθνούς συνεργασίας και της πολυμερούς προσέγγισης», υπογράμμισε η Μαγκερίνι κφράζοντας τη λύπη της για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
16:43
Τη μεγαλύτερη πτώση από το 2011 καταγράφει ο Nasdaq
16:39
Πτώση 500 μονάδων του Dow Jones στο άνοιγμα
Με πτώση του Dow Jones άνω των 500 μονάδων άνοιξε το χρηματιστήριο των ΗΠΑ στην πρώτη του συνεδρίαση μετά το Brexit.

16:24
H «κωλοτούμπα» του UKIP
Ο επικεφαλής του Ukip αναγκάσθηκε να παραδεχθεί μπροστά στους δημοσιογράφους σε απευθείας μετάδοση από την βρετανική τηλεόραση ότι μία από τις υποσχέσεις της καμπάνιας του «Out» ήταν ψέμα.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της εκστρατείας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα κατευθύνει προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας τα 350 εκατομμύρια στερλίνες που κατά την εκτίμησή του το Λονδίνο έστελνε κάθε εβδομάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σήμερα το πρωί, δύο δημοσιογράφοι του δικτύου ITV τον ρώτησαν εάν η δέσμευση αυτή ισχύει.

-Αυτά τα 350 εκατομμύρια μπορείτε να εγγυηθείτε ότι θα πάνε στο ΕΣΥ;

-Οχι, δεν μπορώ. Δεν θα δώσω ποτέ τέτοια υπόσχεση. Πρόκειται για ένα λάθος που διέπραξε το στρατόπεδο του «Out» και...

-Μισό λεπτό, ήταν ένα από τα επιχειρήματά σας.

-Οχι αυτό...

-Ηταν το κύριο επιχείρημα για το «Out»! Οτι αυτά τα χρήματα θα πήγαιναν στο ΕΣΥ!

-Ηταν λάθος.

-Λέτε, αφού 17 εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν υπέρ του «Out» , ότι ήταν λάθος;


16:06
Ομπάμα: Σεβόμαστε την απόφαση της Μ. Βρετανίας για έξοδο από την Ε.Ε.
16:07
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ιστορικής σημασίας το ΟΧΙ του βρετανικού λαού


«Το ΟΧΙ του βρετανικού λαού στην ΕΕ είναι ιστορικής σημασίας ήττα του ευρωπαϊσμού και της στρατηγικής της λεηλασίας των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των ευρωπαϊκών λαών από κεφάλαιο και τράπεζες, με ή δίχως μνημόνια», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και προστίθεται, μεταξύ άλλων:

«Αυτή η πραγματικότητα αναδεικνύει τα αναβαθμισμένα καθήκοντα των δυνάμεων της μαχόμενης Αριστεράς για μια αποδέσμευση από την ΕΕ εργατική, λαϊκή, διεθνιστική, αντικαπιταλιστική. Χαιρετίζουμε λοιπόν και απευθύνουμε θερμό μήνυμα εργατικής διεθνιστικής αλληλεγγύης στις μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς που έδωσε τη μάχη του LEXIT, της αριστερής πρότασης για αποδέσμευση από την ΕΕ».

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλεύοντας και μέσα από την πλατιά αντιΕΕ πρωτοβουλία ΔιΕΕξοδος θα δώσει τη μάχη για ένα λαϊκό κίνημα αποδέσμευσης από την ΕΕ», καταλήγει η ανακοίνωση.
16:13
Το ΔΝΤ καλεί τη Μ. Βρετανία να διασφαλίσει την ομαλή έξοδο της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, με δήλωση που εξέδωσε πριν από λίγο αναφέρει ότι το «ΔΝΤ καλεί τις αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη να εργαστούν από κοινού για να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση σε μια νέα οικονομική σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ».

Παράλληλα το ΔΝΤ ζητά να αποσαφηνιστούν οι διαδικασίες και οι γενικοί στόχοι της διαδικασίας αυτής.

Το ΔΝΤ με την παρέμβασή του στηρίζει σθεναρά τις δεσμεύσεις της Τράπεζας της Αγγλίας και της ΕΚΤ για την παροχή ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα, προκειμένου να περιορίσουν υπερβολική χρηματοοικονομική αστάθεια.
15:50
Γκάμπι Τσίμερ: Η ΕΕ πρέπει να ρίξει μία σκληρή ματιά στον εαυτό της
Σχολιάζοντας την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η πρόεδρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Δυστυχώς, η Βρετανία αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε μια εκστρατεία που βασίζεται στην καπηλεία του φόβου, την παραπληροφόρηση και μισές αλήθειες και από τις δύο πλευρές, δόθηκε στους Βρετανούς ψηφοφόρους μια δυαδική επιλογή ανάμεσα σε μια ολοένα και πιο αντιδημοκρατική, ασύδοτη νεοφιλελεύθερη ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή ένα όραμα νοσταλγικό, ξενοφοβικό και αντι-μεταναστευτικό για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Βρετανία πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την απόφαση αυτή αμέσως. Δεν δεχόμαστε την πρόταση του Ντέιβιντ Κάμερον να περιμένει μέχρι τον Οκτώβριο για νέο πρωθυπουργό να αποφασίσει πότε θα αρχίσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις για την απόσυρση. Σήμερα είναι η μέρα που ο λαός της Βρετανίας αποφάσισε να φύγει. Δεν θα δεχτούμε ο Κάμερον να παίξει ένα βρώμικο παιχνίδι τώρα, προκειμένου να κερδίσει χρόνο για να βρει τρόπους για να μην εφαρμόσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προβληματιστεί σχετικά με το Brexit και να ρίξει μια σκληρή ματιά στον εαυτό της ως προς το γιατί η πλειοψηφία των Βρετανών ψηφοφόρων επέλεξε να φύγει μετά από 43 χρόνια και γιατί αυξάνεται και η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών της ΕΕ προς την ΕΕ.

Η ΕΕ έχει απόλυτη ανάγκη προοδευτικής μεταρρύθμισης, και η νεοφιλελεύθερη και με γνώμονα τη λιτότητα ημερήσια διάταξή της δεν έχει μόνο βλάψει τα -σύντομα- 27 κράτη-μέλη, αλλά  ακόμα αιμορραγεί την υποστήριξη από εκείνους που αγωνίζονται για μια κοινωνική ΕΕ που βασίζεται στην αλληλεγγύη».
15:57
Πούτιν:Το Brexit δεν θα επηρεάσει το ζήτημα των οικονομικών κυρώσεων της Ε.Ε. ενάντια στη Μόσχα
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν αναμένει η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επηρεάσει το ζήτημα των οικονομικών κυρώσεων της Ε.Ε. ενάντια στη Μόσχα.
Παράλληλα, Ο ίδιος έκανε σαφές ότι είναι έτοιμος για διάλογο με την Ε.Ε., ωστόσο σημείωσε ότι το κλειδί για την επίλυση του ζητήματος βρίσκεται στα χέρια της ηγεσίας της Ουκρανίας, η οποία θα πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Πούτιν, «να εφαρμόσει τη συμφωνία ειρήνευσης του Μινσκ».
15:46
Να γίνει «ομαλά η μετάβαση» σε μια νέα οικονομική σχέση της Βρετανίας με την Ε.Ε., λέει το ΔΝΤ
«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις από κοντά. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τις χώρες μέλη εάν χρειαστεί», τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ.
15:44
Η αντίδραση του ευρωπαϊκού Τύπου «στον σεισμό»

Δεν υπάρχουν σχόλια: