ΤΟ Salamis Every Day Απελευθέρωση των Ελλήνων Στρατιωτικών Αμέσως .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ:ΗΡΘΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟ!!!

31 ΜΑΡ 2016

Στο συμβολικό αποκλεισμό του δημαρχείου Ωραιοκάστρου προχώρησαν το πρωί οι οχταμηνίτες συμβασιούχοι της 
καθαριότητας, μετά την απόφαση της διοίκησης του κ Γαβότση να καταγγείλει τις συμβάσεις εργασίας τους πριν αυτές λήξουν.


Νωρίς το πρωί μάλιστα και μέσα στην ένταση της στιγμής απειλήθηκε σοβαρό επεισόδιο (βίντεο) μεταξύ συμβασιούχων της καθαριότητας και του αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικού κ Η. Τσακαλίδη. Όταν ο τελευταίος πήγε στις 6:46 να ξεκλειδώσει την πόρτα του δημαρχείου βρήκε εργαζόμενους που ήθελαν την ώρα εκείνη ακριβώς να ανοίξουν πανό διαμαρτυρίας, προχωρώντας ταυτόχρονα στην συμβολική και ολιγόωρη κατάληψη του δημαρχείου. 


Συγκέντρωση στο αμαξοστάσιο

Λίγο πριν την έναρξη της βάρδιας στο αμαξοστάσιο, οι συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν στο χώρο εργασίας τους με σκοπό να εμποδίσουν τα απορριμματοφόρα να βγουν στο δρόμο. Ωστόσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είχε φροντίσει από το προηγούμενο βράδυ να «φυγαδεύσει» τα οχήματα χωρίς βέβαια να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι το μέρος που ήταν. Εκεί πάρθηκε και η απόφαση να προχωρήσουν στο συμβολικό αποκλεισμό του δημαρχείου. 
Δηλώσεις δημάρχου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, υποστήριξε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πως «οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο. Προσπαθήσαμε να τους πληρώσουμε, όμως το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε τα εντάλματα μισθοδοσίας, ενώ καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις εργασίας τους».
Ο κ. Γαβότσης ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών έκτακτη επιχορήγηση προκειμένου να αντιμετωπίσει το θέμα πληρωμής των υπαλλήλων, ενώ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, υποστήριξε πως οι εργαζόμενοι θα κινηθούν δικαστικά. 
Δήλωση για ανεργία από τον κ Θοδωρή Κουτρουκη (Επικ. Καθηγητής «Εργασιακών Σχέσεων» στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο & το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου)

Η πρόσκληση σε ανέργους να εργαστούν και η μεταγενέστερη υπαναχώρηση του εργοδότη από την υπεσχημένη σχέση εργασίας, τους στερεί τα εξής: α) δεδουλευμένους μισθούς β) διαφυγόντα εισοδήματα από άλλη θέση εργασίας γ) δικαίωμα να διατηρούν σε ισχύ κάρτα ανεργίας, με τις παρεπόμενες ευκαιρίες απασχόλησης που προσφέρονται δ) παροχές του κράτους πρόνοιας προς τους ανέργους. Η σκληρή αυτή εργοδοτική πολιτική μαρτυρεί μια άνευ προηγουμένου κοινωνικά ανάλγητη στάση. Το πρόβλημα των ανέργων είναι πολύ σοβαρό. Είναι δικαίωμα του καθενός να αδιαφορεί για αυτό. Αυτό που δεν έχει δικαίωμα κανένας να πράττει είναι να «παίζει» με τους άνεργους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: