ΤΟ Salamis Every Day Απελευθέρωση των Ελλήνων Στρατιωτικών Αμέσως .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Απόφαση της ΕΣΗΕΑ για συγκρότηση απεργιακής επιτροπής


Η συγκρότηση διευρυμένης απεργιακής επιτροπής αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συντακτών την Πέμπτη. Στόχος της επιτροπής είναι να οργανώσει τους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας και να προωθήσει τις θέσεις της ΕΣΗΕΑ σε εφημερίδες, τηλεοπτικούς σταθμούς, ιδιωτικούς και δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο διαδίκτυο, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, στη ΓΓΕΕ και στα Γραφεία Τύπου
Επίσης, η συνέλευση αποφάσισε ότι σε περίπτωση κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή, θα ξεκινήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας.


ΟΧΙ στο εμπόριο ειδήσεων


Στο ψήφισμα της ΕΣΗΕΑ αναφέρεται ότι η συνέλευση διαπίστωσε πως το προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό «επιδιώκει την κατάργηση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων και της μισθωτής εργασίας και τη μετατροπή του δημοσιογράφου σε έμπορο και πλασιέ ειδήσεων».

Στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, οι δημοσιογράφοι που είναι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ ως μισθωτοί, εντάσσονται στον νέο φορέα ως αυτοαπασχολούμενοι.

«Το προσχέδιο Κατρούγκαλου αλλά και οι θέσεις του υπουργείου, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί στις συναντήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, αποδεικνύουν με σαφήνεια», αναφέρει η Ένωση Συντακτών, «ότι πρόθεση του υπουργείου είναι η μετατροπή του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ σταδιακά, σε Ταμείο αυτοαπασχολούμενων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: