ΤΟ Salamis Every Day Απελευθέρωση των Ελλήνων Στρατιωτικών Αμέσως .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Φώφη Γεννηματά: «Δεν είμαστε εφεδρεία σας κ. Τσίπρα»

Ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ
Φώφη Γεννηματά: «Δεν είμαστε εφεδρεία σας κ. Τσίπρα»

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ετοιμάζει φοροκαταιγίδα που θα πλήξει την μεσαία τάξη - «Η κυβέρνηση οφείλει να πλήξει τους φοροκλέπτες και τους φοροφυγάδες, και όχι να οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο αυτούς που ήδη πληρώνουν» είπε η κυρία Γεννηματά

«Η πρόσκληση για επιστροφή στο κοινό μας σπίτι συσπείρωσε χιλιάδες πολίτες», σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, παρουσία δεκάδων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των Κινήσεων Πολιτών. Στη συνεδρίαση παρεβρέθησαν οι νυν βουλευτές του κόμματος, παλαιοί βουλευτές που παρέμειναν στο ΠΑΣΟΚ, όπως οι κύριοι Γερουλάνος, Όθωνας, Αντωνίου, Κουκουλόπουλος, Πρωτόπαπας, Μωραΐτης και  στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς, όπως οι κύριοι Χατζησωκράτης, Μαργαρίτης, Τσούκαλης, Τσαμουργκέλης. 

Η κυρία Γεννηματά στην ομιλία της διευκρίνισε τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και κατέθεσε μια σειρά από «τομές» προς υλοποίηση από την κυβέρνηση.  

Συγκεκριμένα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά την στάση της απέναντι στην κυβέρνηση τόνισε: «Δεν είμαστε ούτε θα γίνουμε εφεδρεία σας, κ. Τσίπρα». 

Επιπλέον η κυρία Γεννηματά σημείωσε: «Αντί να "τελειώσει με το παλιό" ο κ. Τσίπρας, προτίμησε να το συμπεριλάβει στην κυβέρνησή του. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη σηματοδοτεί πια τον Τρίτο Εναλλακτικό Πόλο στο πολιτικό μας σύστημα, το πραγματικά νέο μέσα και έξω από την Βουλή». Επανέλαβε την πίστη της στις συνεργασίες, υπογραμμίζοντας: «Πιστεύουμε σταθερά στον διάλογο, στην εθνική συνεννόηση, στην Προγραμματική Συνεργασία. «Αλλά θα διαψευστεί απόλυτα όποιος, θεωρήσει ότι αυτό σημαίνει ιδεολογική ταύτιση ή πολιτικό αφοπλισμό».

Επίσης κατέστησε σαφές πως οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα ελέγχουν την κυβέρνηση ασκώντας  «ουσιαστική κριτική, με συγκεκριμένες θέσεις και θετικές προτάσεις». Επ' αυτού η κυρία Γεννηματά είπε ακόμη: «Η αντιπολίτευσή μας προς την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θα είναι δυναμική και εφ' όλης της ύλης. Αλλά ταυτόχρονα αξιόπιστη, τεκμηριωμένη και προγραμματική. Με καθημερινό έλεγχο της Κυβέρνησης. Με ουσιαστική κριτική, με συγκεκριμένες θέσεις και θετικές προτάσεις. Δεν επιδιώκουμε πολώσεις, άγονες διχαστικές συγκρούσεις. Σεβόμαστε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, δεν καταφεύγουμε σε πισώπλατα μαχαιρώματα και σε προσωπικές επιθέσεις. Αλλά όπου χρειασθεί και αν προκληθούμε η απάντησή μας θα είναι άμεση, αποστομωτική και σκληρή».

«Επιστρέφουμε δυναμικά στο πολιτικό σκηνικό»
Τη χάραξη της πορείας του κόμματος από εδώ και πέρα περιέγραψε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ίδια παρέμβαση της. 

«Το αποτέλεσμα των εκλογών βέβαια δεν είναι για μας το τέλος του δρόμου. Να το πούμε απλά και καθαρά. Δεν μας αρκεί ούτε συμβιβαζόμαστε με αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα, όσο θετικό και εάν είναι στις συγκεκριμένες συνθήκες. Το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα είναι η αφετηρία ενός νέου μαραθωνίου. Το μήνυμά μας είναι το αγωνιστικό τρίπτυχο του Ολυμπισμού "πιο Ψηλά, πιο Δυνατά, πιο Γρήγορα"», είπε η κυρία Γεννηματά τονίζοντας: «Επιστρέφουμε δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε, επίσης, ανοιχτή πρόσκληση προς όλα τα κόμματα, τις κινήσεις, τις προσωπικότητες του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου, να συνεργαστούν με την Δημοκρατική Συμπαράταξη διατηρώντας την αυτοτέλειά τους, σημειώνοντας: «Ο Τρίτος Εναλλακτικός Πόλος είναι εδώ. Είμαστε ξανά δυνατοί, είμαστε μια δύναμη κρίσιμη, χρήσιμη, Ευρωπαϊκή. Οι δυνάμεις, τα πολιτικά κόμματα και οι κινήσεις που αποτελούν την Δημοκρατική Συμπαράταξη, διατηρούν την αυτοτέλειά τους. Σεβόμαστε απόλυτα αυτό που συμβολίζει και εκπροσωπεί ο κάθε φορέας, την ιστορία και την προσφορά του».

Η κυρία Γεννηματά επανέλαβε, επίσης, τα πέντε σημεία που θεωρεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη αρνητικά στο Μνημόνιο και δεν θα τα στηρίξει:

• Τις ελεύθερες ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα
• τις συντάξεις πείνας και αναξιοπρέπειας.
• την εξοντωτική φορολόγηση των αγροτών
• την επιβολή ΦΠΑ 23% στην Εκπαίδευση
• την ανασφάλεια δανειοληπτών και επιχειρήσεων, ιδιαίτερα δε στο θέμα των πλειστηριασμών Α’ κατοικίας.

Σε ό,τι αφορά στη στάση των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τις αλλαγές στο φορολογικό, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε τη κυβέρνηση να μην εξαπολύσει φοροκαταιγίδα που θα πλήξει τους μη έχοντες.
«Πληροφορίες που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας, για τις αλλαγές στο φορολογικό, συνιστούν φοροκαταιγίδα που θα πλήξει καίρια τους αγρότες, τους μικρομεσαίους και γενικότερα τη μεσαία τάξη. Η κυβέρνηση οφείλει να πλήξει τους φοροκλέπτες και τους φοροφυγάδες, και όχι να οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο αυτούς που ήδη πληρώνουν» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά. 

Σε σχέση με την απομείωση του δημοσιου χρέους η κυρία Γεννηματά εκτίμησε πως ο πρωθυπουργός δεν έχει συμφωνήσει τίποτα συγκεκριμένο με τους εταίρους:
«Ο κ. Τσίπρας επιμένει περιφερόμενος να εξαντλείται σε γενικόλογες αναφορές για το δημόσιο χρέος. Επιχειρεί να δημιουργεί εντυπώσεις, ουσιαστικά όμως προκαλεί σύγχυση. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει συμφωνήσει απολύτως τίποτα το νέο, ως τώρα με τους εταίρους. Το μόνο που ισχύει είναι η απόφαση του eurogroup του 2012».


Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την ανάπτυξη, οι οποίες περιλαμβάνουν:

  • Ένα ρεαλιστικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης με ανάπτυξη και επενδύσεις, με απασχόληση, στηριγμένο στην ελληνική επιχειρηματικότητα και ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  • Δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, την Δημόσια Διοίκηση, την Δικαιοσύνη, την λειτουργία της αγοράς,
  • Σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα και αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά. 
  • Νέες πολιτικές για την Απασχόληση, το ΕΣΥ, την Παιδεία, την Ασφάλιση, το Κοινωνικό Κράτος
  • Τομές στο πολιτικό σύστημα για διαφάνεια και αποκατάσταση της αξιοπιστίας του.


Αναφέρθηκε, επίσης, σε 15 μεταρρυθμίσεις:
• Αξιοκρατία στο Δημόσιο. Αξιολόγηση των Δ.Υ. συνδεδεμένη με κίνητρα για την εξέλιξη και την βελτίωση των αρμοδιοτήτων τους.
• Γενικοί Γραμματείς στα Υπουργεία με προκήρυξη και θητεία. Όχι πολιτικές τοποθετήσεις προσώπων στην Διοίκηση.
• Κατάργηση κάθε Διοικητικού εμποδίου που στρεβλώνει την αγορά και νοθεύει τον Ανταγωνισμό.
• Αξιόπιστο περιουσιολόγιο για πάταξη φοροδιαφυγής και ορθολογική κατανομή των βαρών.
• Κίνητρα για επέκταση των συναλλαγών μέσω καρτών.
• Είσοδο νέων ανθρώπων στην πρωτογενή παραγωγή με δωρεάν γη και κίνητρα από το κράτος.
• Σύνδεση του Τουρισμού με την Πρωτογενή Παραγωγή (ελληνικό πρωινό), περιβάλλον, Πολιτισμό. Κοινά τουριστικά πακέτα με όμορες χώρες.
• Κίνητρα για αλλαγή παραγωγικού αντικειμένου, ώστε να διασώζονται μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Φορολογικά κίνητρα για επιχειρήσεις, που μείωσαν τον κύκλο εργασιών τους, αλλά διατηρούν τις θέσεις εργασίας.
• ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ Κοινωνικό Εισόδημα για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.
• Ρήτρα Απασχόλησης σε όλες τις πολιτικές και τα δημόσια έργα.
• Η Ελλάδα διεθνές κέντρο εκπαίδευσης, με δημιουργία ξενόγλωσσων τμημάτων και δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων, διασφαλίζοντας την ποιότητα των σπουδών και την πρόσβαση σε αυτά ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων.
• Ένα νέο και ξανά αποτελεσματικό ΕΣΥ. Άμεση πρόσβαση όλων των πολιτών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Βάρος στα επείγοντα περιστατικά, την πρόληψη, τις Χρόνιες παθήσεις.
• Πάγιο εκλογικό  σύστημα στηριγμένο στην απλή αναλογική, χωρίς bonus εδρών που διχάζουν και πολώνουν.
• Εκλογή ΠτΔ από την Βουλή χωρίς διάλυσή της.
• Πόθεν έσχες ουσιαστικό για όλους όσους συγκεντρώνουν εξουσία στα χέρια τους. Το Ελεγκτικό Συνέδριο να έχει την τελική ευθύνη του ελέγχου.


Επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο δίπολο, «νέο» και «παλιό» των εκλογών του Σεπτεμβρίου και εξαπέλυσε επίθεση στις επιλογές του Αλέξη Τσιπρας για τους κυβερνητικούς θώκους: «Αν θέλουμε να έχουμε μια πλήρη εικόνα του παλαιού, ας δούμε κυρίως τις εξαγγελίες και τις πρακτικές των Υπουργών και Υφυπουργών του κ. Τσίπρα. Και βέβαια την πολιτική διαδρομή και τις αντιλήψεις αρκετών από αυτούς. Αλλά και τις πρακτικές και τις λογικές, που αναπτύσσονται αυτό το διάστημα εν όψει εξελίξεων στη Νέα Δημοκρατία».

Τέλος η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκε σε μια φράση του Νίκου Καζαντζάκη για να περιγράψει την εντολή που δόθηκε στο ΠΑΣΟΚ στις 20 Σεπτεμβρίου:

«Δε ζυγιάζω, δε μετρώ, δε βολεύομαι! 
Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι!».

Και κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «Και αυτή είναι η δέσμευση μου απέναντι σας. Αυτή είναι η συλλογική μας δέσμευση απέναντι  στον Λαό και την πατρίδα. Τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: