ΤΟ Salamis Every Day Απελευθέρωση των Ελλήνων Στρατιωτικών Αμέσως .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

21 ΙΟΥΛ 2017

Εξαιρετικά έντονος ήταν ο ανταγωνισμός που εκδηλώθηκε στη χθεσινή  δημοπρασία ηλεκτρικής ενέργειας τύπου ΝΟΜΕ με την τιμή να κλείνει στα 43,05 ευρώ /MW, στην οποία προμηθεύτηκαν ενέργεια 12 παίκτες από τους συνολικά 18 συμμετέχοντες.

Οι αυξημένες τιμές σε σχέση τις προηγούμενες δημοπρασίες, που διοργάνωσε ο ΛΑΓΗΕ απομακρύνουν το ενδεχόμενο ανοίγματος της αγοράς μέσω ΝΟΜΕ ενώ απογοήτευση και ανησυχία προκάλεσε ο οξύτατος ανταγωνισμός και στη ΡΑΕ, η οποία είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας των ΝΟΜΕ ως προς τους μνημονιακούς στόχους.
Σε δημοπρασία τέθηκαν 1.270.200 μεγαβατώρες και οι τιμές διαμορφώθηκαν στα 43 – 43,05 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ υπήρξε και ζήτηση που δεν ικανοποιήθηκε. Σημειώνεται ότι στις τρεις προηγούμενες δημοπρασίες, η μεσοσταθμική τιμή είχε διαμορφωθεί αντίστοιχα σε 37,387 ευρώ ανά μεγαβατώρα στην πρώτη, 41,063 στη δεύτερη και 39,68 στην τρίτη.
Στη  δημοπρασία η αυξημένη ζήτηση οδήγησε σε υψηλότερες τιμές, παρά το γεγονός ότι η τιμή εκκίνησης ήταν σημαντικά χαμηλότερη σε σχέση με το παρελθόν (32,05 ευρώ έναντι 37,37 ευρώ στις προηγούμενες).
Οι δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας από τις δύο φθηνότερες πηγές (λιγνίτης και υδροηλεκτρικά) στις οποίες έχει πρόσβαση αποκλειστικά η ΔΕΗ, είναι το εργαλείο που έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους με στόχο την επιτάχυνση της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τον περιορισμό του μεριδίου της ΔΕΗ κάτω από το 50% ως το τέλος του 2019.
Η επόμενη δημοπρασία είναι προγραμματισμένη για τον επόμενο Οκτώβριο, όπου οι ποσότητες που θα δημοπρατηθούν είναι στα  246MWh/h.

Δεν υπάρχουν σχόλια: