ΤΟ Salamis Every Day Απελευθέρωση των Ελλήνων Στρατιωτικών Αμέσως .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Δήλωση της Εύης Καρακώστα σχετικά με την εθιμοτυπία των "Σαλαμινίων 2017" για την ωμή παραβίαση του πρωτοκόλλου από τη Δημοτική Αρχή

24.09.2017
Αναρτήθηκε από 
Χθες βράδυ, μετά από πρόσκληση του Δήμου Σαλαμίνας, παραβρέθηκα στις εκδηλώσεις των "Σαλαμινίων", όπως συνηθίζω τα τελευταία χρόνια. 
Εκεί, έγινα μάρτυρας μια ωμής παραβίασης του πρωτοκόλλου από τη Δημοτική Αρχή, όχι μόνο στη χωροθέτηση αλλά και στην απονομή τιμών, με τους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας από την αντιπολίτευση και της Χρυσής Αυγής από τη ναζιστική συμμορία, να προηγούνται του Προέδρου της Βουλής, τον οποίον εκπροσωπούσα, καθώς και της ελληνικής κυβέρνησης, την οποία εκπροσωπούσε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Στις διαμαρτυρίες μου στη Δημοτική αρχή, οι εξηγήσεις που δόθηκαν ήταν επιεικώς αστείες.
Και αν η εθιμοτυπία και η ιεραρχία επιβάλλει συγκεκριμένες συμπεριφορές που δεν τηρήθηκαν, η εμφανής πρόθεση να δοθεί η πρωτοκαθεδρία στην αξιωματική αντιπολίτευση, μπορεί να κριθεί και να στιγματιστεί.
Το εξοργιστικό όμως είναι ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την παραχώρηση βήματος και την πρόσκληση υπόδικων εγκληματιών σε λαϊκές εκδηλώσεις, ούτε για την παραβίαση των κανόνων για χάρη τους.
Κι όλα αυτά λίγες μόλις μέρες μετά την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτη εγκληματία, με τη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης σε πλήρη εξέλιξη, όπου μέσω μαρτυριών ακόμη και πρώην στελεχών τους, έρχονται στο φως ατράνταχτες αποκαλύψεις για τη δομή, τη ναζιστική ιδεολογία και τις κακουργηματικές πρακτικές του μορφώματος.
Η πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου της Πάτρας εξάλλου, με την αθώωση του Δημάρχου ύστερα από προσφυγή χρυσαυγίτη βουλευτή, προσωπικά πιστεύω πως έχει δημιουργήσει δεδικασμένο και παρέχει τη δυνατότητα στις Δημοτικές αρχές να μη διευκολύνουν την δράση της οργάνωσης των εγκληματιών, που έχει ενδυθεί τον μανδύα πολιτικού κόμματος.

Η δημιουργία εντυπώσεων με φθηνά τεχνάσματα είναι πρόσκαιρη, ο δρόμος όμως για την κατάπτωση, τη γελοιοποίηση και την παραβίαση των θεσμών είναι επικίνδυνη εξέλιξη, πρωτίστως για τον λαό, αφού σύμφωνα με τον Ευρυπίδη, που είχε το ησυχαστήριο του στο νησί της Σαλαμίνας, οδηγεί σε "βαρβαρική χώρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: