ΤΟ Salamis Every Day Απελευθέρωση των Ελλήνων Στρατιωτικών Αμέσως .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ

16 ΙΑΝ 2017

Εχει δύο χρόνια να υποβάλει φορολογική δήλωση και οι τόκοι καταθέσεών του είναι μόλις 93 ευρώ - Η επιχείρηση  με τον παιδότοπο που έκλεισε λόγω χρεών, τα δανεικά και αγύριστα και η οδός «Αγίου Αρτεμίου».

 

Θεριανό, ένα χωριό του Νομού Αχαΐας στα Βραχνέικα με μόλις 133 κατοίκους. Να, όμως, που ένας από αυτούς εμφανίζεται να είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο ίδιος, όντας διαχειριστής ενός συμβολαίου ύψους 3 τρισ. δολαρίων με το Αμερικανικό Δημόσιο. Ο λόγος φυσικά για τον Αρτέμη Σώρρα, ή απλώς Μάκη όπως τον ξέρουν οι ντόπιοι, ο οποίος προσφέρει 600 δισ. δολάρια για την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας και όλων των Ελλήνων που χρωστούν σε ΔΟΥ και τράπεζες. 

Ωστόσο, η φορολογική εικόνα του είναι εντελώς διαφορετική. O ίδιος και η σύζυγός του, Βάια Ρουγκλίου, δεν έχουν καν καταθέσει φορολογική δήλωση τα δύο τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την τελευταία κατατεθειμένη φορολογία εισοδήματος του 2014 (χρήση 2013) εμφανίζει εισόδημα μόλις 20.000 ευρώ από εισαγωγή κεφαλαίων, δάνεια ή δωρεές. Αν και ισχυρίζεται ότι έχει κατατεθειμένα 600 δισ. δολάρια σε τράπεζα του Μόντρεαλ, δηλώνει στην Εφορία τόκους καταθέσεων μόλις 93 ευρώ και αυτά από τη σύζυγό του.

 Τα δύο ακίνητα που έχει το ζεύγος είναι στο όνομα της συζύγου και συγκεκριμένα ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Πάτρας και μια βίλα 1.255 τ.μ. στο Θεριανό, η οποία όμως τα τελευταία χρόνια είναι ακατοίκητη. Επίσης ο Αρτέμης Σώρρας εμφανίζεται από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να χρωστάει στην Εφορία το ποσό των 12.000 ευρώ από επιχειρηματική του δραστηριότητα προ πολλών ετών, ενώ του έχει επιβληθεί απαγόρευση έκδοσης φορολογικής ενημερότητας από τον Δήμο Αθηναίων (από το 2014) και εκείνον του Αιγίου (από το 2016), προφανώς για οικονομικές του εκκρεμότητες.

Απαγόρευση έκδοσης φορολογικής ενημερότητας έχει και η σύζυγός του και συγκεκριμένα από τον Δήμο Πατραίων, ενώ χρωστάει στην τοπική ΔΟΥ περίπου 5.500 ευρώ. Μάλιστα το 2012 υπέβαλε αίτηση -η οποία εγκρίθηκε- ώστε η μικρή τους κόρη να πάει σε παιδικό σταθμό μέσω ΕΣΠΑ, καθώς εμφάνιζαν να δηλώνουν οικογενειακό εισόδημα αισθητά λιγότερο από τις 40.000 ευρώ που ήταν ένας από τους όρους ένταξης στο πρόγραμμα. Και όμως, αυτός ο άνδρας εμφανίζεται ως ο «Mr 600 δισ.» που θα λύσει διά παντός το οικονομικό πρόβλημα της χώρας και όλων των Ελλήνων.

Ο Αρτέμης Σώρρας μπορεί να υπολείπεται κάπως σε ύψος -σύμφωνα με επίσημα έγγραφα είναι 1.68- ωστόσο κατέχει πλεόνασμα πειθούς και θράσους, τόσο ώστε να μπορεί να πουλήσει ακόμη και πάγο σε Εσκιμώους. Και όταν ο ίδιος είναι ο αγοραστής, διαπραγματεύεται σκληρά. Ειδικά όταν ο πωλητής είναι ξένος. «Very expensive» είναι πάντα η πρώτη του απάντηση στην πρόταση του πωλητή. Πρώην συνέταιρός του υποστηρίζει ότι και τις περιβόητες μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, τις οποίες ισχυρίζεται ότι τις κληρονόμησε από τη γιαγιά του, στην πραγματικότητα ο Σώρρας τις αγόρασε από μαγαζί στο Μοναστηράκι, πληρώνοντας μάλιστα αντί για 10 ευρώ τα μισά (κόστιζαν 2 ευρώ η μία). «Ο Αρτέμης αναζητά μύθους για να βγάλει χρήματα. Αλλά ακόμη και να μην τους βρει, μπορεί να τους δημιουργήσει», λέει χαρακτηριστικά πρώην συνέταιρός του.

Ετσι ισχυρίζονται ότι την πάτησαν ορισμένοι στην Αχαΐα και αλλού, οι οποίοι τον κυνηγούν μέχρι σήμερα στα δικαστήρια, κατηγορώντας τον από τη μια ότι του έδωσαν δανεικά που αποδείχθηκαν αγύριστα, και από την άλλη ότι έγιναν συνέταιροι σε επιχειρήσεις, με εκείνον όμως να μην έχει βάλει ούτε ένα ευρώ, όπως επίσης ότι πούλησε ακόμη και το αυτοκίνητό τους για λογαριασμό τους χωρίς να τους δώσει το αντίτιμο. Για μια τέτοια υπόθεση το ζεύγος Σώρρα καταδικάστηκε πριν από μερικές ημέρες από το Τριμελές Εφετείο Πατρών σε φυλάκιση. Συγκεκριμένα, ο Αρτέμης Σώρρας σε φυλάκιση 23 μηνών και η σύζυγός του σε 24 για απόπειρα εκβίασης, συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση από κοινού σε βάρος του δικηγόρου και κουμπάρου τους.

Μάλιστα ο Σώρρας φέρεται να ανέλαβε να πουλήσει ένα πολυτελές αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του κουμπάρου του, όμως δεν του έδωσε τα 45.000 ευρώ που εισέπραξε. Σε άλλη παρόμοια υπόθεση καταδικάστηκε πρωτόδικα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών σε 18 μήνες με τριετή αναστολή και κατ’ έφεση τον Ιούνιο του 2015 σε 12 μήνες με τριετή αναστολή. Είχε πουλήσει το αυτοκίνητο ενός επιχειρηματία εισπράττοντας το ποσό των 60.000 ευρώ, κρατώντας όμως για τον εαυτό του περίπου τα μισά.

πηγή:Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: